Foto: elekra
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa samé, bylinky som si dopestovala na chalupe, tak ich Zobraziť celý popisNaša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa samé, bylinky som si dopestovala na chalupe, tak ich pri varení využívam.
porcie
príprava
na 175-2000 °C
Postup
-
1
Umyté morčacie stehná s kožou a kosťou osušíme, narežeme kožu, osolíme, okoreníme, pridáme levanduľové a šalviové lístky, polejeme olejom a podlejeme vodou.
-
2
Nachystané mäso prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 75 minút.
-
3
Počas pečenia mäso podlievame výpekom. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme ich variť do posolenej vody na 10 minút.
-
4
Predvarené zemiaky scedíme a pridáme po 70 minutách pečenia k mäsu. Jemne poprášime mletou červenou paprikou a pečieme ďalších 30 - 40 minút.
-
5
Počas pečenia mäso kontrolujeme a podlievame výpekom.
-
6
Morčacie mäso po upečení vykostíme a pokrájame na jednotlivé porcie. My sme mali k tomuto jedlu cviklový šalát.
Diskusia k receptu