Pečené morčacie stehno s bylinkami fotorecept

elekra - fotkaelekra, 6. novembra 2011
Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept)
Foto: elekra

Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa samé, bylinky som si dopestovala na chalupe, tak ich pri varení využívam.

4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 175-2000 °C

Suroviny

1250 g
750 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté morčacie stehná s kožou a kosťou osušíme, narežeme kožu, osolíme, okoreníme, pridáme levanduľové a šalviové lístky, polejeme olejom a podlejeme vodou.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystané mäso prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 75 minút.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia mäso podlievame výpekom. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme ich variť do posolenej vody na 10 minút.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Predvarené zemiaky scedíme a pridáme po 70 minutách pečenia k mäsu. Jemne poprášime mletou červenou paprikou a pečieme ďalších 30 - 40 minút.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia mäso kontrolujeme a podlievame výpekom.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Morčacie mäso po upečení vykostíme a pokrájame na jednotlivé porcie. My sme mali k tomuto jedlu cviklový šalát.

    Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Z morky najčastejšie používam toto horné stehno,veľakrát ho upečiem na husacej masti a máme husacinu:))),na bylinkách može byť veľmi chutné...
evas13
Takéto môžem a s bylinkami to bude super. Práve včera som robila v rímskom hrnci so zeleninou, zemiačkami a korením barbecum. :)
modrykamen
Aj ja morčacie stehno robím podobne, tak ako evas13. No s levanduľou som to ešte neskúšal. Nie je to príliš voňavé?
tatranka
Obedík voňavý,chutný,ako lusk.A tá cvikla našla svoje miestečko.Šikovnica.
elekra
@modrykamen levanduľu som dala len lístočky aj to jemne, tak ako šalviu. Obidve bylinky sú dosť aromatické, treba s nimi nakladať veľmi opatrne, ale mäsko bolo krásne prevoňané a chutné.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha