Hydinové na kyslej kapuste fotorecept

lyali - fotkalyali, 6. novembra 2011
Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: lyali

Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš. Dusené mäso, kyslá kapusta a smotana patria do toho nášho. Toto trio sa mi osvedčilo aj v inej verzii, ktorú uvádzam v tomto recepte.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g na dusenie
600 g
1 ks
50 g
  na príp. zahustenie
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto jedlo pripravujem z morčacieho alebo kuracieho mäsa, z pŕs alebo stehien. Môj 4-ročný syn by povedal, že zo sliepočkového (tá na obrázku sa mu celkom podarila :-) ).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na obľúbený tvar (rezančeky, kocky, ...).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naša kyslá kapustička dlávená 4 nôžkami :-)

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V súdku :-)

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vybratá zo súdka :-) (nepremyla som ju).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu pokrájame, na oleji speníme spolu s kryštálovým cukrom (odhadom som dala asi 2 ČL).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme mäso a karí (pridala som 2 ČL).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď mäso "obledne", pridáme kyslú kapustu, hrozienka, podlejeme podľa potreby vodou a dusíme 10-15 min.

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zjemníme smotanou, príp. zahustíme solamylom (v miske som rovno zmiešala smotanu s 2 ČL solamylu, do misky pridala trochu z toho, čo sa nám varí v hrnci, premiešala a vliala do hrnca). Prevaríme.

  11. 11

    Dochutíme soľou (ja som nesolila, keďže soľ z našej kyslej kapusty stačila).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som so zemiakmi. (Najprv ich umyjem a v šupke predvarím asi 15 min. Scedím. Šupku im nechávam. Pokrájam na kolieska. Plech potriem jemne olejom - používam pierko. Poukladám kolieska zemiakov, šampiňóny pokrájané na plátky, na prstienky rozobratú cibuľu, pričom vrstvy presýpam soľou a príp. vhodným korením nebijúcim sa s karí a nakoniec na vrch dám plátky masla a dám do rúry dokončiť.)

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    S krájaním šampiňónov si pomáham takto:

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Aj s krájaním zemiakov (preto varím také veľké, aby sa mi zmestili do krájača na vajíčka a tak dlho, aby sa dali takto pokrájať).

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    100 ľudí, 100 chutí, tým, ktorí vyskúšajú, dobrú chuť :-)

    Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Spolu s mojím synčekom ďakujeme za Vaše milé komentáre :-)
1x lianka
no tak ale to krajanie sampinonov by mi takymto sposobom fakt nenapadlo :)