Foto: mrsl
Prvy krat som tento kolac varila vcera na veceru a bol vynikajuci. Chcela som uvarit nieco rychle a poviem vam, stoji to zato vyskusat.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 |
|
2 strúčik |
|
2 |
|
1 nakrajana |
|
200g |
|
6 velke |
|
25g |
|
400g, - akékoľvek (biele |
|
4 polievkove lyzice cerstva |
|
4 |
|
|
|
2 pol.lyzice strúhaný |
|
trosku |
|
|
Postup
-
1
Osmazime cibulku a cesnak na teflonovej panvici. Smazime asi minutku a potom pridame na drobno pokrajanu paradajku, papriku, sparglu a kukuricu z konzervy. Smazime asi 4-5 minut a potom pridame bazalku a uvarene cestoviny. Vsetko dobre zamiesame. (Moze sa pridat hociaka zeleninka ako napr. mrazeny zeleny hrach, zalezi na tom co mate doma)
- 2
V miske vyslahame vajcia s vidlickou pridame sol, korenie, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat a parmesan. Zmes vylejeme na cestoviny, prikrijeme a varime na miernom ohni 10 minut.
- 3
Ulozime panvicu pod predhriaty grill a varime 4-5 minut. Po upeceni vybriemie s pod grillu a nechame 5 minut postat. Nakoniec vyklopime na dosku a pokrajame na trojuholniky. Podavame so salatovymi listami a rychlym zeleninovym salatom.
- 4
Rychly zeleninovy salatik pripravime pokrajanim cervenej cibule, paradajok, salatovej uhorky a papriky na drobne kocky. Osolime, okorenime a podavame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu