Foto: vierik
Receptík mám dlhšiu dobu,pečiem ho väčšinou keď mám zvyšné bielka.
40-50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Piškóta kakaová: | |
5 ks |
|
4 PL |
|
2-3 PL |
|
1/2 PL |
|
2 PL vlažná |
|
|
|
PLNKA: | |
6 ks |
|
30 dgr |
|
POLEVA: | |
1 PL |
|
4 PL vriaca |
|
18 dgr |
|
4 PL |
|
20 dgr |
|
Postup
-
1
Urobíme si tmavú piškótu klasickým spôsobom,samozrejme aj 5 PL práškový cukor.Upečieme,necháme vychladnúť a potrieme džemom.
- 2
Bielka s kryštálovým cukrom uvaríme nad parou do tuha.(Tak ako do šamrónov) Občas premiešame a necháme vychladnúť.Keď je vychladnutý natrieme na piškótu.
- 3
Polevu si urobíme takto:zrnkovú kávu zalejeme vriacou vodou,pridáme kryštálový cukor a uvaríme sirup.Do toho dáme kakao,premiešame,odstavíme a pridáme maslo.Ešte teplé rovnomerne natrieme na sneh,nesmie vychladnúť lebo by sa zle rozotierala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
elekra chcem sa opýtať, vy ste robili spodné cesto bez bielkov a tie ste minuli na plnku, alebo ste pridali ešte aj žĺtka čo zostali z plnky ( ak neboli navyše samostatné bielka ) ??? ďakujem
Presne takéto piekla aj moja mamicka a musela skryt pred nami,aby sme nezjedli na druhy den,ale ja som si ich vzdy nasla...
Bielky mam zmrazené urcite upeciem aj recept odlozim.Dakujem za recept.