Indiánske rezy

vierik - fotkavierik, 6. novembra 2011
Indiánske rezy
Foto: vierik

Receptík mám dlhšiu dobu,pečiem ho väčšinou keď mám zvyšné bielka.

40-50 minút
príprava

Suroviny

Piškóta kakaová:
5 ks
4 PL
2-3 PL
1/2 PL
2 PL vlažná
PLNKA:
6 ks
30 dgr
POLEVA:
1 PL
4 PL vriaca
18 dgr
4 PL
20 dgr

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si tmavú piškótu klasickým spôsobom,samozrejme aj 5 PL práškový cukor.Upečieme,necháme vychladnúť a potrieme džemom.

  2. 2

    Bielka s kryštálovým cukrom uvaríme nad parou do tuha.(Tak ako do šamrónov) Občas premiešame a necháme vychladnúť.Keď je vychladnutý natrieme na piškótu.

  3. 3

    Polevu si urobíme takto:zrnkovú kávu zalejeme vriacou vodou,pridáme kryštálový cukor a uvaríme sirup.Do toho dáme kakao,premiešame,odstavíme a pridáme maslo.Ešte teplé rovnomerne natrieme na sneh,nesmie vychladnúť lebo by sa zle rozotierala.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá veľmi dobre....mám tomu rozumieť tak,že v poleve sú aj tie zrnká kávy?
Ja sa netrápim s polevou,iba nastruhám čokoládu a tiež to dobré vyzerá a aj lepšie sa krája,Pretože bielková pena je mäkká.