Zapekaná žemľa so syrom a paradajkou

forneta - fotkaforneta, 5. novembra 2011
Zapekaná žemľa so syrom a paradajkou
Foto: forneta

No tak tento recept sa veľmi podobá na bruschettu ale je zjednodušený (nechcem sa chvastať ale podla mna aj lepší a jednoduhší - ale pššt pred talianmi :D). A aby ste vedeli, z čoho sa pripravuje bruschetta som zistila len teraz pri písaní tohto receptu takže nie je vôbec inšpirovaný týmto talianskym predjedlom ale mojou kamarátkou takžeee.... Dobrú chuť =))

1-2
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
100 g
  (ja používam Mlynček - Dubáky s bylinky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si dáme predhriať na 200 °C. Žemlu prerežeme, vnútro z oboch polovíc vydlabeme (a zjeme :D).

  2. 2

    Z vnútra potrieme obe polovice kečupom, uložíme do nich plátky mozzarelly.

  3. 3

    Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky, uložíme na naplnené žemle. Na vrch nakrájame malé kúsky mozzarelly a posypeme korením.

  4. 4

    Dáme na plech vyložený papierom na pečenie (nemusíte potom umývať plech) a dáme piecť do trúby (nemusí byť vyhriata presne na 200 °C, len nech je teplá, aby sa syr roztopil a žemla bola chrumkavá)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
..vyzerá to jedlé, vyskúšam, ďakujem za tip.
pekný, jednoduchý, rýchly receptík ... a že či je chutný tak o tom nemám pochýb keďže ja bruschettu rád !