Foto: smajliqa
nasi odisli na dve hodinky prec z domu, tak som spravila taku rychlovku :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
320 g |
|
200 g |
|
120 g strúhaná |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
3 ks celé |
|
plnka: | |
250 g |
|
400 g (sour cream ) |
|
250 ml |
|
100 g |
|
3 ks |
|
2 lyzice |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
najprv si urobime korpus. Vajcia(cele) vyslahame s cukrom.slahame dobu chvilu, kludne aj 5 minut.pridame mliecko, olej, na koniec muku s praskom do peciva.slahame do hladka :)
- 2
vymastime si tortovu formu maslom, vysypeme hladkou mukou. ja zvyknem davat formu do chladnicky, kym dam piect korpus,lepsie sa potom vyklopi. ale nie je to potrebne. nalejeme cesto do formy a dame piect... na 40 min, 160-170 C. korpus ku koncu kontrolujeme, predsa, kazdy ma inu ruru...:)
- 3
korpus nechame vychladnut, zatial si pripravime plnku. vyslahame slahacku s meta-fixom, pridame tvaroh, kyslu smotanu, nastruhanu cokoladu, vanilkovy cukor, 2 lyzice praskoveho cukru, a vymiesame.
- 4
vychladnuty korpus vydlabeme, korpus polejeme rumom, dame trosku plnky, na plnku naukladame banany,rozrezane pozdlne, alebo na hubsie kolieska, a znova potrieme kremom... zasypeme rozmrvenym korpusom a dame do chladnicky stuhnut :)
- 5
dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/krtkova-torta-fotorecept/20940-...
mojack, hej, je to skoro to iste, ja mam bohuzial len vysledny obrazok, ale chuti skvele :) mnam :)
určite vyskúšam aj ja ...