Krtkova tortička

smajliqa - fotkasmajliqa, 6. novembra 2011
Krtkova tortička
Foto: smajliqa

nasi odisli na dve hodinky prec z domu, tak som spravila taku rychlovku :)

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

320 g
200 g
120 g strúhaná
200 ml
200 ml
1 ks
3 ks celé
plnka:
250 g
400 g (sour cream )
250 ml
100 g
3 ks
2 lyzice
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    najprv si urobime korpus. Vajcia(cele) vyslahame s cukrom.slahame dobu chvilu, kludne aj 5 minut.pridame mliecko, olej, na koniec muku s praskom do peciva.slahame do hladka :)

  2. 2

    vymastime si tortovu formu maslom, vysypeme hladkou mukou. ja zvyknem davat formu do chladnicky, kym dam piect korpus,lepsie sa potom vyklopi. ale nie je to potrebne. nalejeme cesto do formy a dame piect... na 40 min, 160-170 C. korpus ku koncu kontrolujeme, predsa, kazdy ma inu ruru...:)

  3. 3

    korpus nechame vychladnut, zatial si pripravime plnku. vyslahame slahacku s meta-fixom, pridame tvaroh, kyslu smotanu, nastruhanu cokoladu, vanilkovy cukor, 2 lyzice praskoveho cukru, a vymiesame.

  4. 4

    vychladnuty korpus vydlabeme, korpus polejeme rumom, dame trosku plnky, na plnku naukladame banany,rozrezane pozdlne, alebo na hubsie kolieska, a znova potrieme kremom... zasypeme rozmrvenym korpusom a dame do chladnicky stuhnut :)

  5. 5

    dobru chut :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
receptik mam od babky, super ku kavicke..
mojack, hej, je to skoro to iste, ja mam bohuzial len vysledny obrazok, ale chuti skvele :) mnam :)