Foto: tkatka
Tento recept som našla v jednom časopise, je stým piplačka ale oplatilo sa :)))))
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 čl. |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1,5 kg odkôstkované bez nálevu |
|
Krém: | |
600 ml |
|
5 PL |
|
1,5 bal. |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto okrem višne dáme do misy a vypracujeme cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na 15 kusov a každé zvlášť zabalíme do fólie, potom dáme do chladničky na 1 hodinu odležať.
-
3
Cesto vyvaľkáme na 30 cm dĺžku a poukladáme naň scedené višne.
-
4
Cesto stočíme a poukladáme na plech vyložení papierom na pečenie. Cestá dávame tesne vedľa seba 5, 4, 3, 2, 1. Vojde to na 2 plechy. Dáme do vyhriatej rúry na 25 minút na 200°C.
-
5
Upečené.
-
6
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a pridáme práškový cukor, smeta-fix a kokos.
-
7
Krém navrstvíme na cesto ktoré sa skladá z 5.
-
8
Na krém položíme 4.
-
9
Vrstvíme ďalej až kým nám nevznikne strecha. :) Necháme trošku kréme na bočné strany.
-
10
Natrieme krémom bočné strany a posypeme kokosom. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Nakrájame a podávame. :)))
@ubka :)))
A ešte aj pekné a určite veľmi dobré...