BA rožky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 6. novembra 2011
BA rožky (fotorecept)
Foto: ailuj82

Veľmi chutné, skoro pravé :)

12 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
350 g
2 ks
7 g
100 g
250 g /smetol/
cca 150 ml
PLNKA:
500 g
250 g
1 PL
cca 200 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obe múky preosejeme do misky, pridáme droždie, soľ, cukor, zmäknuté maslo a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto vymiesime a urobíme valec.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z valca krájame kúsky s váhou cca 25g a vytvarujeme guličky.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mne vyšlo toľkoto:

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Mlieko s cukrom dáme zohriať, keď sa cukor roztopí, pridáme pomletý mak. Plnka by mala byť dosť hustá. Do vychldnutej pridáme vanilkovú esenciu a citronovú kôru.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené guličky cesta rozvaľkáme na tenko a naplníme makom /malo by byť -koľko cesta-toľko maku/. Zvinieme a vytvarujeme rohlík.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ukladáme na plech vyložený papierom, potrieme žĺtkami rozmiešanými s troškou studenej vody a

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dáme do prievanu vajíčko zaschnúť.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre. Žĺtková glazúra na vrchu rožka by mala byť popraskaná.

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A hlavný pomocníci... :)

    BA rožky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu