Mäsová polievka pod chlebovou krustou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 5. novembra 2011
Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept)
Foto: evusik

Polievka ktorá zohreje a zasýti.... nahradí aj hlavné jedlo.

Suroviny

Polievka:
Mäsové guľky:
300 g
1-2 ks
1-2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
Chlieb:
450 g
50 g
za hrsť
1/2 kocky
350 ml
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Polievka: kapustu si nakrájame (nastrúhame) na jemno, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu opražíme na masti (oleji) pridáme červenú mletú papriku, kratučko opražíme, pridáme zemiaky, kapustu a zalejeme mäsovým bujónom (bujón z kocky). Varíme až sú zemiaky mäkké. Polievku dochutíme soľou, korením.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsové guľky: mäso (br.plecko alebo orez) pomelieme, pridáme namočené a vyžmýkané rožky, 1-2 vajcia, na drobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    červenú štipľavú papriku, majoránku a čerstvé bylinky. Ja som ešte pridala trochu strúhanky. Dobre premiešame....

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tvarujeme guľky. Buď ich uvaríme priamo v polievke....

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    alebo ich uložíme na plech a v horúcej trúbe upečieme.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chlieb: Kvasnice rozmiešame vo vlažnej vode spolu s malou lyžičkou cukru. Múky zmiešame a prilejeme kvasnice, zamiešame koľko sa dá, pridáme lyžicu soli a za hrsť ovsených vločiek. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z vykysnutého cesta si oddelíme bohníčky vo veľkosti päste. Na dosku vysypeme ovsené vločky a na nich roztlačíme každý bochník tak, aby bol väčší ako zapekacia miska

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do zapekacej misky dáme najskôr mäsové guľky, nalejeme polievku

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a zakryjeme chlebovou plackou, ovsenými vločkami navrch

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a dáme piecť na 200°C na cca 10 minút.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ihneď podávame. Kapustovú polievku s mäsovými guľkami zajedáme výbornou chlebovou plackou.

    Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

vavan
wow to je nááááádhera superrecept
jerica
receptík pre jesenné obdobia ako vyšitý,nebolo by od veci aj s kyslou kapustou a s tou chlebovou krustou zaujímavý postup pečenia,,určite inšpiratívne!
silvia68
super, toto sa mi páči, dobré, chutné a ešte to aj dobre a zaujímavo vyzerá. Vyskúšam a ukladám do rubriky Uvarím ked príde návšteva
pivonka
Takáto polievka vydá za hlavný chod. Máš dar prezentovať svoje recepty veľmi esteticky.
hubata
Prekrásny a pod tú chlebovú čiapočku sa môže dať hocičo: aj hlavné jedlo, nemusí byť len polievka. A keď zasadnú hostia k takejto hostine hneď od začiatku je dobrá nálada. Je to veľmi milé, peknučké, vtipné. Aj recept je pekne nafotený a popísaný. Je to síce trochu pracné, ale čoby človek pre ľudí ktorých má najradšej neurobil, že? Ukladám aj keď rozmýšľam či tie moje kameninové misky budú na to dobré.
Paráda! Si veľmi šikovná.
sovka62
Výborný nápad, veľmi sa mi páči. Je tu viac receptov, kvôli ktorým rozmýšľam nad kúpou zapekacích misiek, ale toto bola posledná kvapka. Len kde ich zoženiem, zatiaľ som ich nikde nevidela.
palokuchki
Toto je naozaj velmi efektne. Aj ja si musim taketo misky s uskami kupit. Skoda ze si neuviedla ze si pouzila drozdie dr. Oetker. Je to krasny recept ktory si myslim ze by mal sancu na vyhru.
evusik
@hubat á jasné, že sa dá použiť aj iná polievka, taký gulášik je najsamlepší.... a že je to prácne? ani moc nie! kapustová polievka je rýchlovka, ani tie guľky nie sú moc pracné... hlavne tu ide o chleba, ja som včera piekla chleba, tak som len trochu odobrala na dve placky a bolo, najskôr som upiekla chleba a potom šupla do rúry zapekacie misky :-)
@sovka62 @palokuchki zapekacie misky mám rôzne, ale konkrétne tieto mám len dve a prišla som k nim pred pár rokmi úplne náhodou. Ponúkla mi ich predavačka u nás v obchode s tým, že už má len dve a ešte mi dala na ne aj zľavu. Odvtedy som také nikde nevidela a tiež by som si ich veru kúpila ešte aspoň štyri....
@jerica mi ešte kyslú kapustu nemáme, zrovna sme dávali do súdka a jedna hlava nám zostala tak máme teraz kapustový týždeň :-)
babidka
velmi pekne a napadite! Zapekacie misky mam-myslim si , ze sa to mozno da urobit aj bez zapekacich misiek . tie chlebove placky sa pecu kratko .No a kedze polievka s gulkami sa uvari osobitne , staci dat do vacsich hrubsich hrncekov a postavit do pekaca s troskou vody . ved takto robime hrncekove knedliky v rure, zavarame v sklenenych flasich - preco by sa nedalo urobit aj toto jedlo ? Teraz na to nemam podmienky , ale ked sa vratim domov tak vytiahnem stare hrnceky a vyskusam to :-) Dobrovolne sa pasujem za pokusneho kralika :-)))) Ked to nevyjde - nevadi .Ak ano - potesim priatelky :-)
galka01
....díky za nápad, veľmi krásna inšpirácia....
babkamt
Recept je naozaj nápaditý.V TV som videla v nejakej relácii,ako robili niečo podobné,len z lístkového cesta. Tá polievka s čerstvým chlebíkom musí dostať každého,kto ho ochutná.
altyn
Teda to je krása!!!! Ak by som mal reštiku tak by som ťa určite chcel za šéfkuchárku... :-)))
evusik
@tinca pozerala som tvoj recept je krásny a určite chutný, ale ja lístkové cesto moc nemusím... aj keď ho používam ale strašne málo...
pôvab tohto chlebového vrchnáka je v tom, že zo spodu je mäkulinký, vplyvom polievky ktorá sa odparuje a zvrchu sa prepečie a má krásnu chrumkavú kôrku...
@altyn ďakujem si milý, ale ja by som nechcela, kuchárčina je drina a mne celkom stačí keď varím doma, to ma baví :-)
altyn
@evusik tak by môj kuchár chodil k tebe na kurz... Mal by sa čo učiť! :-)))
evanaaa
Evušik, tuším mi už veľa slov na pochvalu nezostalo, mne sa toto jedlo, aj servírovanie páči a obdivujem ťa, lebo mám dojem, že si to robila v ten istý deň ako aj ten hruškový koláčik. A stihla si to všetko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia