Foto: danculka
Môžu sa použiť,ako samostatné jedlo s kyslým mliekom,zakysankou atd,alebo ako príloha k jednoduchému mäsku na kosky s lečom...
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Zemiaky pokrájané na kocočky dáme do mixera,potom odlejeme trošku smotany a pridáme k zemiakom, aby sa nám ľahšie mixovalo,do ostatnej dáme suché droždie a necháme chvíľku postáť a pokračujeme mixerom,na zemiaky posmotane dáme vajíčka a rozmixujeme do hladka potom dáme cesnak ,tiež rozmixujeme....
-
2
do takto rozmixovanej hmoty dáme ingrediencie podľa svojej chuti a pridáme aj smotanu s droždím a premixujeme potom pridáme múku,až by bolo cesto veľmi riedke pridáme 1-2 pl hrubej múky,premiešame...
-
3
plech na muffiny dobre pomastíme,ja som dala husaciu masť,môže byť bravčová,aj olej...
-
4
do dvoch tretím naplníme formu a dáme piecť na 250st v predhriatej rúre,,do zlata asi 20 minút..
-
5
upečené do zlata...
-
6
nie je dobre,aby boli vyššie,lebo tá masť by vytekala z plechu von,pretože to hmota nepopije...
-
7
podávame z mliekom,ale môžeme použiť aj ako prílohu k mäsku a tiež ešte môžeme do každej jamky dať menej hmoty a dať tam orestovanú kuraciu,husaciu alebo kačaciu pečeň a upiecť, podávať so zeleninovým šalátom,dobrú chuť!!!Nechávam voľnosť vašej fantázii!
zajtra mám na programe Tvoj recept , nevesta poslala bielka tak ich spracujem , spravím podľa Tvojho receptu .
varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rozky-z-cesta-ako-na-l...