Cviklový šalát fotorecept

elekra - fotkaelekra, 6. novembra 2011
Cviklový šalát (fotorecept)
Foto: elekra

Cvikla, známa aj ako červená repa, je zdravá zelenina. V minulosti som ju zavárala na zimu, dnes ju dostať vlastne skoro stále, tak robievam len šalát na rýchlu spotrebu.

8-10
porcií
10 minút
príprava
60-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú a očistenú cviklu dáme variť (varíme podľa veľkosti buliev 1-2 hodiny).

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme a uvaríme nálev: do vody pridám soľ, kryštálový cukor podľa chuti, mleté čierne korenie, celú rascu a ocot. Tiež podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarenú cviklu očistíme,

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a nastrúhame alebo nakrájame podľa vlastnej fantázie (ja som strúhala na jemné rezančeky),

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zalejeme scedeným nálevom.

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak máme čerstvý chren, očistený nastrúhame do cviklového šalátu (nedoniesla som si z chalupy, tak náš bol bez chrenu) a môžeme podávať k jedlu.

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pátrala som dlho po recepte...konečne som ho našla...ďakujem - ukladám !
a hlavne je zdravá, mám ju rada najmä k roštenke