Foto: elekra
Cvikla, známa aj ako červená repa, je zdravá zelenina. V minulosti som ju zavárala na zimu, dnes ju dostať vlastne skoro stále, tak robievam Zobraziť celý popisCvikla, známa aj ako červená repa, je zdravá zelenina. V minulosti som ju zavárala na zimu, dnes ju dostať vlastne skoro stále, tak robievam len šalát na rýchlu spotrebu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú a očistenú cviklu dáme variť (varíme podľa veľkosti buliev 1-2 hodiny).
-
2
Medzitým si pripravíme a uvaríme nálev: do vody pridám soľ, kryštálový cukor podľa chuti, mleté čierne korenie, celú rascu a ocot. Tiež podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.
-
3
Uvarenú cviklu očistíme,
-
4
a nastrúhame alebo nakrájame podľa vlastnej fantázie (ja som strúhala na jemné rezančeky),
-
5
a zalejeme scedeným nálevom.
-
6
Ak máme čerstvý chren, očistený nastrúhame do cviklového šalátu (nedoniesla som si z chalupy, tak náš bol bez chrenu) a môžeme podávať k jedlu.
Diskusia k receptu