Šútovský vodopád

bobox - fotkabobox, 5. novembra 2011
Šútovský vodopád
Foto: bobox

Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, keď som tam bol, som ochutnal niečo z ich špecialitiek. Zobraziť celý popisToto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, keď som tam bol, som ochutnal niečo z ich špecialitiek. Dnes som sa tým inšpiroval , no až tak dobre sa mi to nevydarilo- ale zjedlo sa. Najväčší problém je vo výbere syra a ja som nezvolil ten správny. Tak mi odpustite nedostatky. Suroviny čo sa týka množstva sú len približné, väčšinou to robím len tak od oka.

1
porcia
5 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
60 g
50 g
50 g alebo ananás




Postup

  1. 1

    2 plátky morčacích rezňov (môžu byť aj kuracie) narežeme tak, aby boli trochu väčšie ako krúžok ananásu. Do oleja zamiešame soľ a korenie (najlepšie sa asi hodí grilovacie alebo korenie na pečené kurča ale vtedy nedávame soľ, lebo tieto zmesi už soľ obsahujú) Pridáme rezne, trocha premiešame, necháme chvíľu postáť a potom prudko opečieme na panvici (nie celkom, len trochu aby chytili farbu). Vyberieme z panvice a necháme trocha ochladnúť.

  2. 2

    Do zapekacej misky misky položíme 1 rezeň, prekryjeme plátkom syra (môžeme nahradiť aj strúhaným syrom), prekryjeme plátkami šunky. Na to dáme ďalší plátok syra a zakryjeme druhým rezňom. Na ten položíme plátok ananásu a navrch posledný plátok syra. (Najlepší je syr, ktorý sa pri zapekaní dobre rozteká).

  3. 3

    Takto naskladanú kôpku dáme zapiecť do vyhriatej rúry, kým sa syr pekne neroztečie po bokoch našej "miniveže" čím by mal vlastne vzniknúť ten "vodopád" (Čo sa mne dnes nepodarilo, ako ste si na obrázku mohli všimnúť) Do vzniknutej jamky v strede ananásu dáme čučoriedky (môže byť aj iné ovocie, napr.černica tam dobre ukáže, alebo kľudne aj nejaký kyselkavý lekvár). Podávame s opekanými zemiakmi a rôznou zeleninou - podľa vlastného gusta.

Diskusia k receptu

alexdidi
Vodopád sa ti síce nevydaril,ale foto je i tak krásne a recept rovnako.Veľmi sa mi páči,určite ho vyskúšam(robím podobný recept,ale aj so šampiňónmi,tiež výborný) a myslím,že použijem ementál.Hlavne by to asi mal byť tučnejší syr,ten sa dobre rozlieva.
evas13
Šikovný receptík a krásne nafotené, nebyť toho, že už mám pripravené morčacie stehno, určite by som ho pripravila ako nedeľný obed.
hubata
Aj menej kvalitný syr sa roztečie na vodopád, len sa musí nastrúhať. Ale vodopád je pekný, chutný, pekné foto až sa chce jesť. Aj popis je zrozumiteľný. Šútovský vodopád je dokonalý. Mňam.
diabambulka
že nevydarilo, veď je to superrr...podľa mňa na 1 * hneď by som si dala z takého vodopádu :-)))
tothka
Musí to byť výborné, škoda, že dnes už mám navarené, ale aj tak niekedy vyskúšam.
používateľ nemá avatar
mb
mb
toto papanie si davali s oblubou moje netere. dcera jeleni gulas. je po mne. ;) ze si to jedol v penzione rosnicka? ;)
pivonka
No, keď si to jedol v Kraľovanoch, tak jasné, že Šútovský. Tiež by ma zaujímalo, v ktorej reštike a či nezmenili kuchára. Myslím, že jedlo sa vydarilo, aj keď syr netiekol a že bolo veľmi chutné. .
remcula
Ale já rozhodně nevidím žádné nedostatky. Já, pokud někde v restauraci jím něco, co mi chutná, tak mám tu drzost jít za kuchařem pro recept!:-D
tinca
@bobox vydarené, krááásne úvodné foto, ja robím tak ako ty, ale z kuraciny len 1 vrstvu a ananás navrch a do stredu višňu. Nabudúce, bude na poschodie podľa teba.
klaura
dobrá inšpirácia ... určite aj chutná ... ukladám si :)
heureka
Vyzerá velmy dobre! Urcite upeciem aj ja a ukladám.
sneica
radost sadnut k takemu vodopadu,ale samozrejme s priborom v ruke.......:-)....pekne foto
bobox
Ďakujem všetkým za milé príspevky.
anuska1
Dnes práve skúšam tento receptík a už sa teším na obed...snáď sa mi vydarí tak ako tebe...Ďakujem za skvelý typ, vonia to krásne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia