Sypaný šťavnatý jablčník fotorecept

melbea - fotkamelbea, 5. novembra 2011
Sypaný šťavnatý jablčník (fotorecept)
Foto: melbea

Tento koláčik je nenáročný na prípravu, je šťavnatý a veľmi chutný.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 l
1/2 l
1/2 l
1 ks
1 ks
1 ks
250 g
2 kg nastrúhané
 na vymastenie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise zmiešame polohrubú múku, kryštálový cukor, mleté orechy, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame a rozdelíme do troch misiek. Hlbší plech dobre vymažeme maslom a rovnomerne naň nasypeme 1. misku sypkej zmesi.

    Sypaný šťavnatý jablčník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká očistíme a postrúhame. Na sypkú zmes dáme polovicu nastrúhaných jabĺk , jemne pritlačíme, na jablká nasypeme rovnomerne 2.misku sypkej hmoty, na ňu dáme druhú polovicu nastrúhaných jabĺk , posypeme ich škoricovým cukrom a na jablká rovnomerne nasypeme 3.misku sypkej zmesi.

    Sypaný šťavnatý jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch rovnomerne nakrájame plátky Hery. Pečieme na začiatku pri 220 stupňoch asi 10 minút, potom teplotu rúry znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 40 minút. Krájame po vychladnutí. Dobrú chuť.

    Sypaný šťavnatý jablčník (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tento koláčikk tiež vonia jeseňou a určite nádherne prevoňal celý dom :-)))
...sa mi slinky zbiehajú lebo viem aký je výbornýýýý ..ja robievam z makom...