Husacie stehno na gaštanovom pyré
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky. Pečieme prikryté na 180 0C asi 2 hodiny.
- 2
Gaštany uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali koňak a soľ. Gaštany olúpeme a spolu so smotanou a maslom vymiešame do hladkej hmoty.
- 3
Červenú repu uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali tymian a kúsok masla. Po vychladnutí repu nakrájame na tenké plátky a naplníme gaštanovou hmotou. Gaštanovú hmotu pridáme aj k stehnu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tá nádoba na syr. Čo je v ňej?
Recept je fajn.