Husacie stehno na gaštanovom pyré

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
4 ks
500 g
500 g
200 ml
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky. Pečieme prikryté na 180 0C asi 2 hodiny.

  2. 2

    Gaštany uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali koňak a soľ. Gaštany olúpeme a spolu so smotanou a maslom vymiešame do hladkej hmoty.

  3. 3

    Červenú repu uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali tymian a kúsok masla. Po vychladnutí repu nakrájame na tenké plátky a naplníme gaštanovou hmotou. Gaštanovú hmotu pridáme aj k stehnu.

Diskusia k receptu

eraserhead
..... celkom by ma zaujímalo čo je to úplne vpravo hore,
tá nádoba na syr. Čo je v ňej?
Recept je fajn.
jamarlen
všetko dobré, tie cviklové rolky s gaštanmi- pre mňa nové- vyskúšame...tie gaštany sa tiež rátajú do tých 3O minút prípravy, alebo tam majú desať pomocníkov:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia