Foto: tinca
Chodíme naň občas do čínskej reštaurácie, ale aj doma sa dá chutne vyčariť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 PL /solamyl/ |
|
4 PL |
|
2 PL nakrájaný |
|
2 strúčky |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks, stredná |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1/2 dcl |
|
2-3 ks |
|
1 ks (menší) |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, alebo hrubšie rezance. Zľahka osolíme a premiešame so škrobovou múčkou. Na panvici wok rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme a uchováme v teple.
-
2
Do výpeku vložíme pokrájaný zázvor, najemno pokrájaný cesnak a očistené a nakrájané čili papričky. Všetko spolu krátko orestujeme.
-
3
Mrkvy,cibuľu a hlivu očistíme a pokrájame, časť mrkvy na julien a časť na plátky a pridáme do panvice. Premiešame a opekáme cca 5 minút.
-
4
Kuracie mäso vrátime späť do panvice, pridáme biele víno, sójovú omáčku a na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku a pór. Zľahka premiešame, dosolíme a okoreníme.
-
5
Môžeme podávať, vhodnou prílohou je ryža.
obľúbená kombinácia