Kura po sečuánsky fotorecept

tinca - fotkatinca, 6. novembra 2011
Kura po sečuánsky (fotorecept)
Foto: tinca

Chodíme naň občas do čínskej reštaurácie, ale aj doma sa dá chutne vyčariť.

4-5
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL /solamyl/
4 PL
2 PL nakrájaný
2 strúčky
2 ks
2 ks
1 ks, stredná
300 g
2 PL
1/2 dcl
2-3 ks
1 ks (menší)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, alebo hrubšie rezance. Zľahka osolíme a premiešame so škrobovou múčkou. Na panvici wok rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme a uchováme v teple.

    Kura po sečuánsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku vložíme pokrájaný zázvor, najemno pokrájaný cesnak a očistené a nakrájané čili papričky. Všetko spolu krátko orestujeme.

    Kura po sečuánsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvy,cibuľu a hlivu očistíme a pokrájame, časť mrkvy na julien a časť na plátky a pridáme do panvice. Premiešame a opekáme cca 5 minút.

    Kura po sečuánsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie mäso vrátime späť do panvice, pridáme biele víno, sójovú omáčku a na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku a pór. Zľahka premiešame, dosolíme a okoreníme.

    Kura po sečuánsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať, vhodnou prílohou je ryža.

    Kura po sečuánsky (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Čínska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tinca je to krasne.krasny fotopostup a papanicko je urcite vyborne.velmi sa mi to paci.