Dubáková knedľa so šípkovou želatínou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z rožkov odrežeme kôrky a vnútro nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a pridáme žĺtky. Na tuku orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme dubáky a vetvičku tymianu.
- 2
Vychladnutú zmes pridáme k pečivu a všetko zamiešame. Dochutíme soľou a korením. Na potravinársku fóliu dáme zmes a zabalíme do tvaru knedle. Varíme 40 až 45 minút.
- 3
Želatínu dáme napučať do studenej vody, potom do vody pridáme šípkový džem a červené víno. Zmes zahrejeme, ale nevaríme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na knedľu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu