Dubáková knedľa so šípkovou želatínou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Dubáková knedľa so šípkovou želatínou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
300 g, čerstvé
200 ml
5 ks
1 ks
5 strúčikov
1 balíček
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Z rožkov odrežeme kôrky a vnútro nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a pridáme žĺtky. Na tuku orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme dubáky a vetvičku tymianu.

  2. 2

    Vychladnutú zmes pridáme k pečivu a všetko zamiešame. Dochutíme soľou a korením. Na potravinársku fóliu dáme zmes a zabalíme do tvaru knedle. Varíme 40 až 45 minút.

  3. 3

    Želatínu dáme napučať do studenej vody, potom do vody pridáme šípkový džem a červené víno. Zmes zahrejeme, ale nevaríme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na knedľu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia