Foto: ancicka
Občas urobím aj takéto rohliky.
16
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
500 g |
|
300 ml vlažné |
|
50 g rozpustené |
|
2 čl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Naplň: | |
150 g |
|
200 g (saláma) |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
1 menšie, na potretie |
|
podľa potreby |
|
,alebo olej na pomastenie plechu |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku,vajce,soľ,mlieko,rozpustené maslo a droždie,
-
2
všetko dôkladne vypracujeme na hladké cesto tak ,aby sa odlepovalo od steny misky.Cesto pomúčime a necháme na teplom mieste vykysnuť.
-
3
Vykysnuté cestorozdelíme na poly,
-
4
a každú časť rozvaľkame do kruhu.Ostroškou rozkrájame na 8 trojuholníkou.
-
5
Pripravíme si suroviny na plnku.
-
6
Každy trojuholník natrieme kečupom,/kto má rád pikantné tak ostrým/.Na to poukladáme šunku/salámu/, a syr.
-
7
Od úzkej strany stočíme do rohlika.
-
8
Uložíme na pomastený plech,potrieme vajcom a posypeme sezamom.Necháme upiecť.
-
9
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu