siuuu nemá fotku

Siuuu

«1 2 ...4 »

Dokonalé kysnuté jablkové slimáky s karamelovou omáčkou (fotorecept) Dokonalé kysnuté jablkové slimáky s karamelovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Okrem marhúľ a fíg sa nám toho roku takmer nič neurodilo - sliviek toľko, že ani na koláč nebude a rovnako jabĺk - nebude ani jedna bednička na zimu. Ale na tieto úžasné kysnuté voňavé jablkové slimáky sa vždy pár kusov musí nájsť. Je to ten najlepší kysnutý koláč, ktorý som jedla - dokázala by som ho celý pokojne zjesť aj sama.

Cisársky trhanec z ovsených vločiek Cisársky trhanec z ovsených vločiek Vaše

Kaiserschmarrn - alebo po našom cisársky trhanec - som objavila iba pred rokmi, keď som mala možnosť ochutnať ho v reštaurácii a bol výborný. Keďže sa snažím jesť zdravšie, teda najmä obmedziť bielu múku a cukor, pripravujem ho z ovsených vločiek - a je rovnako výborný ako originál z klasickej múky. S čerstvým ovocím je to výborný dezert alebo aj skvelé sladké raňajky.

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami Vaše

Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli, rozmýšľala som čo s nimi. V minulosti som už viackrát pripravovala mäso v kombinácii s ovocím, tak som sa odhodlala vyskúšať recept, ktorý som našla v hromade receptov, ktoré čakajú na vyskúšanie. Priznám sa, bola som veľmi zvedavá na výsledok - marhule a mäso som si dosť dobre nevedela predstaviť, a bola som veľmi milo prekvapená - bola to dobrota neskutočná. Recept som oproti originálu mierne upravila.

Úžasný voňavý pečený karfiol Úžasný voňavý pečený karfiol Vaše

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť - nám chutí najviac práve táto kombinácia.

Šalát s čerstvými figami Šalát s čerstvými figami Vaše

Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.

Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) Vaše

Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tomuto osvedčenému, ktorý nám chutí zo všetkých najviac - je to jedno z našich TOP jedál. Výborne chutia s ryžou a šalátom, alebo iba s chrumkavou bagetkou či čerstvým chlebíkom.

3x jednoduchá zeleninová nátierka 3x jednoduchá zeleninová nátierka Vaše

Potrebovala som rýchlo vyriešiť občerstvenie pre neočakávanú návštevu - obchod by som už nestihla, tak prišla na radu improvizácia z toho, čo poskytla chladnička a špajza. Nakoniec z toho vznikli 3 chutné nátierky a celkom vzhľadné občerstvenie. Nech žije improvizácia.

Kysnutý marhuľovo-figový koláč Kysnutý marhuľovo-figový koláč Vaše

Tento rok náš figovník bohato zarodil, tak likvidujeme figy ako sa len dá. Najviac ich pojeme v surovom stave, lebo sú sladučké, a zo zvyšku aktuálne obratých som kúsila pripraviť tento lahodný koláč.

Bravčová panenka na spôsob Wellington podľa G. Ramseyho Bravčová panenka na spôsob Wellington podľa G. Ramseyho Vaše

Na tento recept som sa chystala veľmi dlho, ani sama neviem prečo. Ale stálo zato čakať - výsledkom bolo mimoriadne chutné jedlo, ktoré sme si vychutnali s pečenou zeleninkou.

Zapekaný baklažán s kozím syrom Zapekaný baklažán s kozím syrom Vaše

V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi nemusím, ale v tomto prevedení mi chutí, pretože kozí syr a zeleninu či bylinky zasa naopak mám veľmi rada.

Marhuľovo-malinová zmrzlina Marhuľovo-malinová zmrzlina Vaše

Toho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla vyskúšať zmrzlinu, nech sa osviežime cez tieto horúčavy. Použila som receptúru, podľa ktorej robievam slivkovú zmrzlinu - a chuťovo je skvelá.

Jednoduchá pistáciová zmrzlina Jednoduchá pistáciová zmrzlina Vaše

Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som neodolala a vyskúšala som prípravu pistáciovej zmrzliny doma. Nie je samozrejme úplne totožná, ale chuťovo je výborná. Použila som receptúru bez vajíčok, s kondenzovaným mliekom, ktorá sa mi osvedčila aj pri iných druhoch zmrzliny.

Voňavá indická nátierka Voňavá indická nátierka Vaše

Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský organizmus, tak som vyskúšala pripraviť z nej nátierku. Milujem vôňu a chuť karí aj rasce, ktoré sa do nátierky tiež pridávajú, tak som už dopredu vedela, že táto voňavá nátierka mi bude chutiť. Vzhľadom k tomu, že táto plodina patrí k Indii a k jej kuchyni, dovolila som si nazvať nátierku indickou.

Bryndzová panna cotta Bryndzová panna cotta Vaše

Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju vyskúšať. Inšpirovala som sa receptom z Varechy (https://varecha.pravda.sk/.../bryndzova-panna-cotta.../71091-recept.html). Robila som dve verzie - pre môjho chlapa som urobila podľa originál receptu - s oškvarkami a pre mňa som recept upravila - podávala som ju s malinovou omáčkou - a bola to teda super parádna kombinácia.

Hydinový vývar s chuťou Talianska Hydinový vývar s chuťou Talianska Vaše

Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som ho nemohla ani vidieť. Ale znovu mi zachutil a pripravujem ho často. Recept pozná každý - ja som sa od Gigiho (majiteľ predajne talianskych potravín u nás v meste) dozvedela vychytávku, ktorú odvtedy používam - dať variť do kuracieho vývaru tvrdé kraje z parmezánu - dodá mu to v pozadí úžasnú chuť.

Paradajkové krémové risotto Paradajkové krémové risotto Vaše

Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, preto červená farba mi v risotto zbierke ešte chýba :-D ... ale nie, len som chcela vyskúšať aj túto variantu. Paradajky v našej záhradke ešte stále nedozreli (ale už sa to blíži), tak som použila sterilizované, ktoré som robila minulý rok. Preto je farba taká bledšia - určite vyskúšam aj z čerstvých, len čo dozrú.

Krevety na mexický spôsob Krevety na mexický spôsob Vaše

Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som od neho nečakala, ale bola to veľká dobrota. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2017/08/krevety-s-omackou-so-zelenymi- fazulkami.html

Pikantná cuketa s parmezánom Pikantná cuketa s parmezánom Vaše

Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom - jednoduchá, rýchla a zdravá večera alebo ľahší obed.

Celozrnný koláč s bobuľovým ovocím (fotorecept) Celozrnný koláč s bobuľovým ovocím (fotorecept) Vaše

Takéto jednoduché ovocné koláče ja veru môžem a počas letnej sezóny sa snažím ich pripravovať čo najčastejšie z ovocia dopestovaného na našej záhrade. Tento je aj kúsok zdravší, prevažuje v ňom celozrnná múka, nie je príliš presladený a chutí výborne.

Zemiakové mini pizze Zemiakové mini pizze Vaše

Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká chuťovka k telke, alebo iba tak na zahryznutie.


«1 2 ...4 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist