Red velvet guľky s prekvapením
Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako Zobraziť celý popisPo veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky. Ale také tie úplne jednoduché sa mi zdali málo zaujímavé a žiadalo sa mi k nim pridať ešte inú chuť, tak som dovnútra vložila kokosovú guľku s príchuťou Raffaelo a do jej vnútra sušené višne marinované v alkohole. Chutilo to výborne.
príprava
Suroviny
(zvyšky upečeného) |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL (alebo Philadelphia) |
|
1/4 citróna |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo iný alkohol) |
|
Postup
-
1
Pred finálnou prípravou guliek si pripravíme ako prvé višne. Moje sušené višne boli už zvlhnuté, preto som ich na malú chvíľu (cca 15 -20 minút) naložila do alkoholu (robila som verziu pre dospelých), aby troch zmäkli a dali sa oddeliť. Potom som ich zľahka osušila.
- 2
Následne si pripravíme kokosovo-višňový vklad, ktorý potrebuje stuhnúť, ja som miniguľky dala zmraziť, lepšie sa s nimi potom robilo. Na kokosový vklad zmiešame sladení kondenzované mlieko a kokosovú múčku (strúhaný kokos). Oddeľujeme kúsky (cca 15 g), dovnútra vložíme po jednej višni a urobíme malé guľky, ktoré dáme na pár hodín zmraziť.
- 3
Zvyšky korpusu zmiešame s džemom, citrónovou šťavou a mascarpone na hustú hladkú konzistenciu. Ja som korpus prebehla jemným strúhadlom, pretože kraje boli trocha suchšie a nerozmiešali by sa do jemnej formy. Z hmoty oddeľujeme kúsky s gramážou cca 20 g, roztlačíme v dlani, vložíme kokosovo-višňový vklad, uzatvoríme a urobíme pekné guľky, ktoré obalíme v kokosovej múčke.
- 4
Uložíme ich do papierových košíčkov a pred podávaním môžeme ale nemusíme ozdobiť troškou krému a posypom. V tejto podobe sú lahodným a roztomilým dezertom. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chlade. Vzhľadom na zloženie odporúčam skonzumovať do 2-3 dní.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu