Crostini s avokádovou nátierkou, syrom a malinami

siuuu - fotkasiuuu, 13. júna 2024
Crostini s avokádovou nátierkou, syrom a malinami
Foto: siuuu

Tieto kombinácie s ovocím ja veru môžem a teraz v letných mesiacoch ich pripravujem celkom často.
Zdroj: internet + vlastné úpravy

2-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1-2 ks zrelé
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne)
1 ČL
1/2 ČL
1 bal. (alebo podobný)
10 ks čerstvé
 čerstvý
 (alebo chlebík)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme avokádovú nátierku tak, že zmixujeme alebo vidličkou roztlačíme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie, citrónová šťava, med). Med je možno netypická prísada, ale vďaka nemu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu a používa sa ho naozaj iba kvapka (1/2 ČL).

  2. 2

    Plátky chleba alebo bagety nasucho opečieme. V tomto recepte som použila veku s nižším obsahom sacharidov, ktorú som objavila v Kauflande a je naozaj chutná. Syr halloumi alebo podobný typ syra (ja som použila cyperský syr s chilli) nakrájame na plátky hrubé cca 1/2 cm a opečieme na grilovacej alebo inej panvici. Tento typ syra sa opeká veľmi dobre, nerozteká sa a udrží si svoj tvar. Zvyčajne opekám na suchej rozohriatej panvici s nepriľnavým povrchom, prípadne môžete panvicu zľahka potrieť olejom.

  3. 3

    Maliny umyjeme, osušíme a prekrojíme po dĺžke na polovice. Na opečené plátky bagety alebo chleba natrieme avokádovú nátierku, pridáme opečený syr, čerstvé maliny a ozdobíme čerstvým tymianom. Toastíky sú veľmi chutné, opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, syr slanosť a maliny sviežosť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.

Diskusia k receptu

kucharka
Tak maliny s avokádom by ma nenapadlo nikdy kombinovať …. Ale tvoja fotka vyzerá krásne a tiež som sa už presvedčila, že máš dobré chute :-)
Takže skúsim, určite to bude dobré.
1x siuuu
siuuu
@kucharka (20.6.2024 10:22)

Avokádo má neutrálnu chuť, bez dochutenia nevýraznú, takže výrazné chute sa k nemu hodia ;-) Ak vyskúšaš, daj mi vedieť či chutilo ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia