Crostini s avokádovou nátierkou, syrom a malinami
Foto: siuuu
Tieto kombinácie s ovocím ja veru môžem a teraz v letných mesiacoch ich pripravujem celkom často.
Zdroj: internet + vlastné úpravy
porcie
príprava
Suroviny
1-2 ks zrelé |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. (alebo podobný) |
|
10 ks čerstvé |
|
čerstvý |
|
(alebo chlebík) |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme avokádovú nátierku tak, že zmixujeme alebo vidličkou roztlačíme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie, citrónová šťava, med). Med je možno netypická prísada, ale vďaka nemu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu a používa sa ho naozaj iba kvapka (1/2 ČL).
- 2
Plátky chleba alebo bagety nasucho opečieme. V tomto recepte som použila veku s nižším obsahom sacharidov, ktorú som objavila v Kauflande a je naozaj chutná. Syr halloumi alebo podobný typ syra (ja som použila cyperský syr s chilli) nakrájame na plátky hrubé cca 1/2 cm a opečieme na grilovacej alebo inej panvici. Tento typ syra sa opeká veľmi dobre, nerozteká sa a udrží si svoj tvar. Zvyčajne opekám na suchej rozohriatej panvici s nepriľnavým povrchom, prípadne môžete panvicu zľahka potrieť olejom.
- 3
Maliny umyjeme, osušíme a prekrojíme po dĺžke na polovice. Na opečené plátky bagety alebo chleba natrieme avokádovú nátierku, pridáme opečený syr, čerstvé maliny a ozdobíme čerstvým tymianom. Toastíky sú veľmi chutné, opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, syr slanosť a maliny sviežosť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.
Tiež hrianky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takže skúsim, určite to bude dobré.
Avokádo má neutrálnu chuť, bez dochutenia nevýraznú, takže výrazné chute sa k nemu hodia ;-) Ak vyskúšaš, daj mi vedieť či chutilo ;-)