Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom fotorecept
Foto: siuuu
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A tieto zapekané s kozím syrom sú naozaj skvostné.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Čerstvé figy umyjeme, osušíme, narežeme do kríža alebo prerežeme po dĺžke na polovicu. Uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
-
2
Do každej figy, resp. ak máte polovice, tak na každú polovicu dáme po troške kozieho syra, posypeme sekanými pistáciami, pokvapkáme medom, zľahka ochutíme soľou a korením.
-
3
V rúre (funkcia gril) zapekáme na najvyššom stupni cca 5 - 8 minút. Ja som aj po upečení ešte jemne poprášila soľou a korením a opäť pokvapkala medom. Podávala som s nasucho opečeným domácim kváskovým chlebom a bola to naozaj veľká dobrota.
Ďakujem ... áno, jednoduché a chuťovo naozaj výborné ;-)
Ďakujem ... naozaj to chutí famózne ;-)
Figy mám rada na všetky spôsoby, so syrom ( kozím, brie, gorgonzola … ) ja to ozaj michelinská kombinácia.
Paráda.
Ďakujem, ja figy so syrom milujem ;-)