Foto: siuuu
Tento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané. Zobraziť celý popisTento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané. A veruže boli dobré ;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Citrónovú šťavu zmiešame s medom, pridáme očistené a pokrájané hrušky, zľahka ochutíme soľou a korením a dobre premiešame.
- 2
Panvicu s nepriľnavým povrchom zohrejeme, pridáme orechy a za občasného miešania opečieme, vyberieme z panvice a odložíme bokom.
- 3
V rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme hrušky spolu s nálevom, med v náleve necháme skaramelizovať a opekáme pokiaľ hrušky nechytia jemne zlatistú farbu. Hrušky nesmú byť úplne mäkké, kúsky musia držať tvar.
- 4
Na taniere rozdelíme umytú a odkvapkanú rukolu, rozdelíme kúsky opečených hrušiek, posypeme orestovanými orechmi a kúskami Nivy. A potom už len vychutnávame.
Tiež teplý šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu