Teplý šalát
Teplý šalát

Šalát z opečených hrušiek

siuuu - fotkasiuuu, dnes 13:43
Šalát z opečených hrušiek
Foto: siuuu

Tento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané. Zobraziť celý popisTento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané. A veruže boli dobré ;-)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks tvrdšie
40 g
2 PL
2 PL
30 g
80 g
podľa chuti
podľa chuti
2 hrste




Postup

  1. 1

    Citrónovú šťavu zmiešame s medom, pridáme očistené a pokrájané hrušky, zľahka ochutíme soľou a korením a dobre premiešame.

  2. 2

    Panvicu s nepriľnavým povrchom zohrejeme, pridáme orechy a za občasného miešania opečieme, vyberieme z panvice a odložíme bokom.

  3. 3

    V rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme hrušky spolu s nálevom, med v náleve necháme skaramelizovať a opekáme pokiaľ hrušky nechytia jemne zlatistú farbu. Hrušky nesmú byť úplne mäkké, kúsky musia držať tvar.

  4. 4

    Na taniere rozdelíme umytú a odkvapkanú rukolu, rozdelíme kúsky opečených hrušiek, posypeme orestovanými orechmi a kúskami Nivy. A potom už len vychutnávame.

Diskusia k receptu

mamka4
Tento rok mám už hrušky spracované, ale ak budú nabudúce, ukladám, páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia