Linecké drobné pečivo
Linecké drobné pečivo

Linecké roládky fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, dnes 11:05
Linecké roládky (fotorecept)
Foto: siuuu

Klasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý Zobraziť celý popisKlasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý malinovo-ríbezľový džem. Na vzhľade musím ešte popracovať, pretože nie sú pekné okrúhle - pri tuhnutí nadobudli taký hranatejší tvar, ale chuťovo boli výborné.

20-24
porcií
15 (+ 30 chladenie) minút
príprava
12-15 minút
na 175 °C

Suroviny

1 šálka (povolené)
1/2 šálky
2 šálky
1 ČL
Na plnenie:
podľa chuti (chuťovo výrazný)




Postup

  1. 1

    Vo vhodnej mise zmiešame povolené maslo a cukor do hladkej nadýchanej zmesi. Pridáme vanilkový extrakt a múku a zmiesime na kompaktné cesto, ktoré na zľahka múkou poprášenej podložke vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Cesto sa snažíme vyvaľkať do tvaru obdĺžnika, čo sa mne úplne pri tejto skúšobnej dávke nepodarilo, ale snažila som sa.

    Linecké roládky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozgúľané cesto rovnomerne potrieme džemom, opatrne zrolujeme, zabalíme napríklad do potravinárskej fólie (prípadne do papiera na pečenie) a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút. Schladenie pomôže udržať tvar sušienok počas pečenia. Ja som moju roládu zabalila do potravinárskej fólie a uložila do chladničky na poličku stuhnúť a okrúhly tvar sa mi zmenil na taký mierne hranatý, preto bude lepšie roládu uložiť do niečoho okrúhleho (plechová forma na pečenie bagiet, polka hladkej plastovej fľaše ...), aby sa zachoval pekný okrúhly tvar, pretože po pokrájaní sa s tuhým cestom už veľmi nedalo pracovať.

    Linecké roládky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stuhnutú roládu pokrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 0,5 cm (moje boli hrubšie, nabudúce musím pokrájať na tenšie kolieska). Jednotlivé plátky uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

    Linecké roládky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 175°C cca 12-15 minút. Koláčiky sú upečené keď ich okraje začínajú chytať farbu. Upečené koláčiky opatrne vyberieme na mriežku a necháme ich vychladnúť.

    Linecké roládky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláčiky môžete ozdobiť napríklad bielou čokoládou a dekorovať napríklad mrazom sušenými malinami. Sušienky skladujeme v dóze, kde pri izbovej teplote vydržia cca 1 týždeň. Zmrazené vydržia aj 3 mesiace.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia