Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia fotorecept
Foto: siuuu
Čím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná... Myslím Zobraziť celý popisČím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná... Myslím že recept som zahliadla tu na Vareche, len som si trocha upravila suroviny (množstvo aj zloženie)... Naozaj odporúčam vyskúšať.
Zdroj: Recept z môjho blogu Dobroty na tanieri
porcií
príprava
Suroviny
Nepečený korpus: | |
240 g rozmixované |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
120-150 ml uvarená vychladnutá (espresso) |
|
40 g |
|
Plnka: | |
1 kocka |
|
125 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na korpus zmiešame na kompaktnú hmotu. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky cca na 3/4 hodinku až hodinu.
- 2
Medzitým si urobíme krém, ktorý je tiež veľmi rýchly - zmiešame mascarpone, postrúhané (rozmrvené) rozmrazené gaštanové pyré a rum alebo rumovú arómu. Odložíme do chladničky.
- 3
Následne medzi dvomi papiermi na pečenie rozvaľkáme kakaovo-kávovú hmotu na plát hrubý asi 1/2 až 3/4 cm (spodný papier aj vrch jemne poprášime práškovým cukrom), potrieme krémom (trocha krému si odložíme na ozdobenie) a pomocou spodného papiera na pečenie zrolujeme.
- 4
Roládu zabalíme a vložíme na noc alebo aspoň na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom krému a podávame. Mne chýbala nejaká farba, tak som zdobila guľôčkami červených ríbezlí.
Tiež gaštanová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne ... snažím sa ;-)