Nepečená gaštanová roláda
Nepečená gaštanová roláda

Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 3. januára 2024
Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia (fotorecept)
Foto: siuuu

Čím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná... Myslím Zobraziť celý popisČím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná... Myslím že recept som zahliadla tu na Vareche, len som si trocha upravila suroviny (množstvo aj zloženie)... Naozaj odporúčam vyskúšať.
Zdroj: Recept z môjho blogu Dobroty na tanieri

8-10
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Nepečený korpus:
240 g rozmixované
1 PL
1 PL
120-150 ml uvarená vychladnutá (espresso)
40 g
Plnka:
1 kocka
125 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na korpus zmiešame na kompaktnú hmotu. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky cca na 3/4 hodinku až hodinu.

  2. 2

    Medzitým si urobíme krém, ktorý je tiež veľmi rýchly - zmiešame mascarpone, postrúhané (rozmrvené) rozmrazené gaštanové pyré a rum alebo rumovú arómu. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Následne medzi dvomi papiermi na pečenie rozvaľkáme kakaovo-kávovú hmotu na plát hrubý asi 1/2 až 3/4 cm (spodný papier aj vrch jemne poprášime práškovým cukrom), potrieme krémom (trocha krému si odložíme na ozdobenie) a pomocou spodného papiera na pečenie zrolujeme.

    Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu zabalíme a vložíme na noc alebo aspoň na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom krému a podávame. Mne chýbala nejaká farba, tak som zdobila guľôčkami červených ríbezlí.

    Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

helena64
...krásne zatočená roláda, určite aj chuť je výborná,ďakujem za nahľadnutie, vyskúšam, hoci podobný rp mám, ale ten sa mi zdá lepší. Ďakujem
farbuska
Vyzerá veľmi pekne a nepochybujem o chuti. Gašatnové pyré mám v mrazničke, tak ho takto skúsim použiť. Ďakujem za recept.
2x siuuu a sobon
siuuu
Ďakujem dievčatá za milé komentáre ... roláda je ozaj výborná ;-)
sobon
Tak toto sa mi velmi paci, urcite urobim, mas pekne recepty😉
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia