Plnené datle
Plnené datle

Plnené „dubajské“ datle fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, včera 16:51
Plnené „dubajské“ datle (fotorecept)
Foto: siuuu

A ešte jeden recept inšpirovaný dubajskou čokoládou a musím povedať, že tento je tuším najlepší zo všetkých, aj keď mi chutili aj tie predtým. Zobraziť celý popisA ešte jeden recept inšpirovaný dubajskou čokoládou a musím povedať, že tento je tuším najlepší zo všetkých, aj keď mi chutili aj tie predtým.

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

10 ks mäkšie
1-2 PL
1-2 PL (100 %)
1/2 PL (sezamová pasta)
štipka
2-3 PL opražená
Na obalenie:
70-80 g
Na zdobenie:
25-30 g
 drvené




Postup

  1. 1

    Datle - ideálne by boli väčšie medjool datle, s ktorými by sa lepšie pracovalo, ale mne zvýšili datle klasickej veľkosti od Vianoc, takže som použila tie a bolo to v pohode (datle som kúpila v Tesco, na balení boli označené ako čerstvé, boli balené v krabičke, balenie o váhe 500 g) a veľkostne boli aj po naplnení tak akurát. Na plnenie môžete samozrejme použiť iba pistáciový krém alebo iba pistáciovú pastu, ale mne sa osvedčila kombinácia oboch, pretože samotný pistáciový krém je sladší a nemá takú výraznú pistáciovú chuť ako pasta a naopak, paste chýba sladkosť krému, ale má výraznú pistáciovú chuť, keďže obsahuje iba pistácie, ktoré sú rozmixované na pastu.

  2. 2

    Ako prvé je potrebné pripraviť si náplň. Je to jednoduché - kadayif cestovinu podrvíme, pridáme pistáciový krém aj pastu, tahini pastu, štipku soli a pomocou lyžice zmiešame na hustejšiu konzistenciu. Keď máme náplň pripravenú, môžeme si pripraviť datle. Datle som zhora po dĺžke narezala a vybrala som kôstky.

    Plnené „dubajské“ datle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou čo najmenšej lyžičky datle naplníme pripravenou pistáciovou zmesou. Ja som na plnenie použila malý vykrajovač na guľôčky. Náplne dáme toľko, aby sa po naplnení datle dali vytvarovať do približne pôvodného tvaru.

    Plnené „dubajské“ datle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu som rozpustila nad parou, naplnené datle som v nej obalila zo všetkých strán a nechala som ich zatuhnúť v chlade na papieri na pečenie. Už v tejto podobe sa tento dezert dá samozrejme konzumovať, ale ja mám rada keď dezert aspoň trocha hrá farbami, tak som jednotlivé kúsky ozdobila rozpustenou bielou čokoládou a drvenými pistáciami.

    Plnené „dubajské“ datle (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásná variace na aktuální téma dubajské čokolády hmm S radostí bych dala testovací vzoreček hmm Skvělé foto, jako vždy!