Foto: siuuu
Jednoduchý a chutný dezert. Ja ho väčšinou robím, keď potrebujem minúť mascarpone. Tentoraz som potrebovala spracovať aj poslednú várku fíg z nášho figovníka, Zobraziť celý popisJednoduchý a chutný dezert. Ja ho väčšinou robím, keď potrebujem minúť mascarpone. Tentoraz som potrebovala spracovať aj poslednú várku fíg z nášho figovníka, ktoré dozreli až začiatkom novembra. Taštičky chutili a zjedli sa raz-dva. Plnka samozrejme môže byť aj iná, podľa chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
20 ks čerstvé |
|
1 PL |
|
2-3 PL mleté (alebo orechy) |
|
2-3 kvapky (voliteľné) |
|
Na potretie: | |
1 ks menšie |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vymiesime kompaktné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pár hodín (cca 6-7) v chladničke odpočívať.
- 2
Následne cesto rozgúľame na hrúbku cca 1,5 - 2 mm, vykrojíme kruhy s priemerom 8-10 cm, do stredu dáme plnku, cesto prehneme na polovicu, okraje pritlačíme (napríklad vidličkou), ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Koláčiky potrieme pomocou mašľovačky rozšľahaným vajíčkom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme do zlatista (cca 20-25 minút, alebo podľa toho ako tá - ktorá rúra pečie). Po upečení poprášime práškovým cukrom. Najlepšie sú čerstvé, aké sú na druhý deň ani neviem, pretože o u nás dlho nikdy nevydržia.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu