Jednoduchá cviklová nátierka
Foto: siuuu
Jediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť Zobraziť celý popisJediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť z nej spotrebovala, pretože sterilizovaná u nás doma nejde. Táto nátierka je jednoduchá a veľmi chutná, asi najlepšia, čo som doposiaľ jedla. Ja som robila iba testovaciu vzorku z jednej menšej repy, ktorú som mala upečenú, takže ak budete robiť, množstvo si upravte podľa seba.
porcia
príprava
Suroviny
1 ks menšia (upečená) |
|
1 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
(nemusí byť) |
|
Na ozdobu: | |
čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Upečenú a vychladnutú repu ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle - odporúčam použiť rukavice, alebo aspoň papierové obrúsky, pretože aj upečená repa farbí, aj keď znečistenie ide umyť lepšie ako znečistenie z čerstvej repy. Postrúhanú repu dáme do vhodnej misy, pridáme majonézu, prelisovaný alebo postrúhaný cesnak, soľ, korenie, premiešame. Podávame na nasucho opečených plátkoch bagety alebo chleba, posypané čerstvým tymianom a troškou strúhaného syra Pecorino. Ja som dekorovala mikro bylinkami.
Ak nevies, co s cviklou, mozno sa inspirujes tu: varecha.pravda.sk/recepty/zapecena-cvikla-na-sposob-lasag...