Banánový koláč
Banánový koláč

Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč

siuuu - fotkasiuuu, dnes 10:43
Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč
Foto: siuuu

Keď máme doma prezreté banány, tak vždy riešim čo s nimi, pretože prezreté u nás nikto nechce jesť. Tentoraz som zvolila zdravší recept Zobraziť celý popisKeď máme doma prezreté banány, tak vždy riešim čo s nimi, pretože prezreté u nás nikto nechce jesť. Tentoraz som zvolila zdravší recept bez múky a pridaného cukru, ktorý som si doťukla podľa našich, teda viac menej mojich chutí. Výsledok ma naozaj milo prekvapil, koláčik bol veľmi chutný a lahodný.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks zrelé
60 g
15 g (v prášku)
1 ks
1/2 bal.
20 g
štipka
1 ČL
1 hrsť (ríbezle a maliny)
1-2 PL (Lotus)




Postup

  1. 1

    Banány bez šupy roztlačíme pomocou vidličky na kašu, pridáme rozmixované ovsené vločky, proteínový puding (prášok), vajce, soľ, voňavé korenie (ja používam zmes Jablkový závin), prášok do pečiva a posekanú čokoládu, pomocou stierky či varešky vymiešame cesto.

  2. 2

    Cesto vylejeme do malého pekáča vystlaného papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme, navrch uložíme umyté ríbezle a maliny, ktoré zľahka vtlačíme do cesta. Takto pripravený koláč dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 20 až 30 minút, podľa toho ako tá - ktorá rúra pečie (vyskúšame špajdľou).

  3. 3

    Po upečení som nechala koláčik vychladnúť a vychladnutý som pofŕkala rozpustenou Lotus nátierkou, ktorú som nechala zatuhnúť. Pre zdravšiu verziu môžete pofŕkať napríklad arašidovým maslom, alebo podávať s jogurtom.

Diskusia k receptu

farbuska
Koláčik sa mi pozdáva a odkladám si ho na vyskúšanie. Jediný problém je, že ja jedávam iba tie prezreté banány, keď sa už na nich robia hnedé škvrny, iné mi vôbec nechutia. Budem sa musieť rozhodnúť, či pôjdu do koláčika (lebo občas sa obetujem a idú napr. do banánového chlebíka) alebo rovno do úst. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia