Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč
Foto: siuuu
Keď máme doma prezreté banány, tak vždy riešim čo s nimi, pretože prezreté u nás nikto nechce jesť. Tentoraz som zvolila zdravší recept Zobraziť celý popisKeď máme doma prezreté banány, tak vždy riešim čo s nimi, pretože prezreté u nás nikto nechce jesť. Tentoraz som zvolila zdravší recept bez múky a pridaného cukru, ktorý som si doťukla podľa našich, teda viac menej mojich chutí. Výsledok ma naozaj milo prekvapil, koláčik bol veľmi chutný a lahodný.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks zrelé |
|
60 g |
|
15 g (v prášku) |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
20 g |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
1 hrsť (ríbezle a maliny) |
|
1-2 PL (Lotus) |
|
Postup
-
1
Banány bez šupy roztlačíme pomocou vidličky na kašu, pridáme rozmixované ovsené vločky, proteínový puding (prášok), vajce, soľ, voňavé korenie (ja používam zmes Jablkový závin), prášok do pečiva a posekanú čokoládu, pomocou stierky či varešky vymiešame cesto.
- 2
Cesto vylejeme do malého pekáča vystlaného papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme, navrch uložíme umyté ríbezle a maliny, ktoré zľahka vtlačíme do cesta. Takto pripravený koláč dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 20 až 30 minút, podľa toho ako tá - ktorá rúra pečie (vyskúšame špajdľou).
- 3
Po upečení som nechala koláčik vychladnúť a vychladnutý som pofŕkala rozpustenou Lotus nátierkou, ktorú som nechala zatuhnúť. Pre zdravšiu verziu môžete pofŕkať napríklad arašidovým maslom, alebo podávať s jogurtom.
Tiež banánový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja používam zmes korenia Jablkový závin, ale môže to byť škorica či perníkové korenie, prípadne iná podobná zmes, podľa chuti ;-)