redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5537 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím

Dezerty

Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do...

prazdny

Kurací vývar so šafranovými rezancami

Kuracie mäso

Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

prazdny

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré

Hovädzie mäso

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

prazdny

Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou

Bezmäsité jedlá

Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...

prazdny

Orechový „tatarák“

Slané chuťovky

Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...

prazdny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Cestoviny

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

prazdny

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Hlavné jedlá

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

prazdny

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva

Hovädzie mäso

Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

prazdny

Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami

Bravčové mäso

Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...

prazdny

Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou

Dezerty

Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku...

prazdny

Ceviche z lososa a citrusových plodov

Šaláty

Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...

prazdny

Krémová polievka s lososom

Večera

Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

prazdny

Polievka z hlivy ustricovitej

Bezmäsité jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.

prazdny

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke

Bezmäsité jedlá

Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

prazdny

Cibuľový koláč so šampiňónmi, špenátom a s mandľami

Bezmäsité jedlá

Do misky vložíme múku, olivový olej, droždie, vodu, soľ a vypracujeme cesto. Necháme...

prazdny

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou

Hovädzie mäso

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...

prazdny

Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou

Nátierky

Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...