Avokádovo-banánové nanuky
Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 31. mája 2021
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 31. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
16 malých
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Avokádo, banány a smotanu zmixujeme v mixéri na hladký krém. Nalejeme do formičiek na nanuky a do každého dáme paličku na držanie. Necháme zmraziť.
- 2
Bielu čokoládu s troškou oleja opatrne a pomaly roztopíme v mikrovlnnej rúre. Použijeme vyššiu úzku nádobu, lebo do čokolády budeme nanuky namáčať. Biela čokoláda je náchylná na spálenie, preto ju každých 30 sekúnd premiešame.
- 3
Do roztopenej čokolády namáčame nanuky, môžeme ich na ozdobu posypať sušenými malinami. Chvíľu počkáme, kým poleva stuhne, a než začneme nanuky servírovať, dáme ich opäť do mrazničky.
Tiež nanuky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu