Vyprážané tofu
Vyprážané tofu

Tofu prsty s avokádovou majonézou

Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 6. júna 2021
Tofu prsty s avokádovou majonézou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 bal. (neochutené)
2 plátky (alebo 4 PL nori vločiek)
 na vyprážanie
Avokádová majonéza:
2 ks
1 ČL
120 ml (alebo ovsené)
1 PL
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu zabalíme do plátennej alebo papierovej utierky a zaťažíme napr. ťažkými knihami – ideálne na hodinu. Zbavíme ho tak vody a bude tuhšie. Tofu obdĺžnik prekrojíme pozdĺžne a potom ho rozkrojíme na polovicu. Z jedného kusa tofu tak vzniknú štyri kúsky.

  2. 2

    Tofu obaľujeme podobne ako v klasickom trojobale, len s tým rozdielom, že namiesto vajec použijeme cícerovú zmes. Tú pripravíme zmiešaním cícerovej múky, vody, soli, korenia a rias alebo vločiek. Konzistencia by mala byť o niečo hustejšia ako palacinkové cesto. Po vymiešaní necháme zmes trošku odstáť, cícerová múka sa napije vodou a zmes zhustne.

  3. 3

    Obalené tofu vypražíme v oleji alebo – zdravšia verzia – upečieme v rúre. Podávame a avokádovou majonézou a pečenými zemiakmi alebo hranolčekmi.

  4. 4

    Avokádová majonéza: Všetky suroviny spolu rozmixujeme. Ak sa nám zdá hustá, zriedime ju trochou mlieka.

Diskusia k receptu