Tofu prsty s avokádovou majonézou
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 6. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
2 bal. (neochutené) |
|
2 plátky (alebo 4 PL nori vločiek) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Avokádová majonéza: | |
2 ks |
|
1 ČL |
|
120 ml (alebo ovsené) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Tofu zabalíme do plátennej alebo papierovej utierky a zaťažíme napr. ťažkými knihami – ideálne na hodinu. Zbavíme ho tak vody a bude tuhšie. Tofu obdĺžnik prekrojíme pozdĺžne a potom ho rozkrojíme na polovicu. Z jedného kusa tofu tak vzniknú štyri kúsky.
- 2
Tofu obaľujeme podobne ako v klasickom trojobale, len s tým rozdielom, že namiesto vajec použijeme cícerovú zmes. Tú pripravíme zmiešaním cícerovej múky, vody, soli, korenia a rias alebo vločiek. Konzistencia by mala byť o niečo hustejšia ako palacinkové cesto. Po vymiešaní necháme zmes trošku odstáť, cícerová múka sa napije vodou a zmes zhustne.
- 3
Obalené tofu vypražíme v oleji alebo – zdravšia verzia – upečieme v rúre. Podávame a avokádovou majonézou a pečenými zemiakmi alebo hranolčekmi.
- 4
Avokádová majonéza: Všetky suroviny spolu rozmixujeme. Ak sa nám zdá hustá, zriedime ju trochou mlieka.
Tiež vyprážané tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu