Guľôčky z tempehu

Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 11. júna 2021
Guľôčky z tempehu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 bal.
1 ks menšia
1 strúčik
veľká hrsť
1 ČL
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Je ideálne použiť jeden smažený a jeden natural tempeh, ale natural je ťažšie zohnať, čiže dva smažené sú tiež vhodné. Tempehy nadrobíme alebo nakrájame na menšie kúsky a všetky ingrediencie spolu zmixujeme – ponorným alebo klasickým mixérom. Zmes nemusíme mixovať úplne do hladka.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 minút pri 190 stupňoch.

  3. 3

    Podávame s ľubovoľnou prílohou podľa preferencií.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia