Palacinky bez mlieka

Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 1. júna 2021
Palacinky bez mlieka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Dnes je Deň detí a deti ľúbia palacinky. Tieto sú vhodné aj pre tie s neznášanlivosťou laktózy alebo mliečnej bielkoviny.

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

200 g (pšeničná alebo špaldová)
4 ks
500 ml
1 bal.
 (na potieranie panvice)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu vymixujeme na hladké cesto.

  2. 2

    Z cesta pečieme palacinky z oboch strán na teflónovej panvici, ktorú občas jemne potrieme olejom.

  3. 3

    Palacinky zvinieme do ruličiek a ozdobíme na tanieri či podnose jahodami. Neplníme ničím, lebo nenaplnené ich môžu deti jednoduchšie jesť aj pri hraní sa.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, klidně bych naplnila. Marhulovou marmeládou, tak mám palacinky nejradši!
mamec
@redakcia (1.6.2021 12:09)
Takto som sa na to nepozrela. Zrejme preto, že palacinky mám už od detstva zafixované ako obed, alebo večeru, nie ako maškrtu. Na párty by som ich asi tiež neplnila, ale by som pripravila do misiek rôzne náplne. Deti budú upatlané tak, či tak :)
1x haji
13domca113
Super recept, už som sa potešila, že konečne aj niečo pre tých, čo majú alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Jedinú vec, čo si dovolím vytknúť je použitie sójového nápoja ako náhrady, nakoľko veľmi často dochádza k skríženej alergickej reakcií (so sójou). Odporúčam použiť iné rastlinné mlieko, osobne mám najlepšiu skúsenosť pri robení palaciniek s ryžovým :)