Vegánsky syr
Vegánsky syr

Vegánsky syr z kešu orechov

Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 12. júna 2021
Vegánsky syr z kešu orechov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
6 ks (nakladané v oleji)
z 1/2 citróna (alebo limetková)
50 ml
30 g
1/2 ČL
1 ČL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Kešu orechy cez noc namočíme do vody. Potom vodu z orechov aj paradajok zlejeme a dáme ich do mixéra spolu s ostatnými surovinami. V podstate už teraz vznikne nátierka, ale pre lepšiu konzistenciu zmes premiestnime do gázy alebo tenkej utierky, ktorú zviažeme. V miske so sitkom necháme aspoň 7 hodín odpočívať v chladničke. „Syr“ sa pekne usadí a má oveľa lepšiu konzistenciu.

  2. 2

    Vyklopíme ho z utierky a sformujeme do guľatého (bochníkového) tvaru. Obalíme ho v posekaných mandliach.

  3. 3

    Môžeme (ale nemusíme) dať piecť pri 150 stupňoch na 90 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
@kimlo , to lahôdkové je iné, (možno umelé).....používa sa aj inde, mimo pečenia, len si nespomeniem na jeho názov......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia