Vegánsky syr z kešu orechov
Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 12. júna 2021
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 12. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 200 g |
|
| 6 ks (nakladané v oleji) |
|
| z 1/2 citróna (alebo limetková) |
|
| 50 ml |
|
| 30 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Kešu orechy cez noc namočíme do vody. Potom vodu z orechov aj paradajok zlejeme a dáme ich do mixéra spolu s ostatnými surovinami. V podstate už teraz vznikne nátierka, ale pre lepšiu konzistenciu zmes premiestnime do gázy alebo tenkej utierky, ktorú zviažeme. V miske so sitkom necháme aspoň 7 hodín odpočívať v chladničke. „Syr“ sa pekne usadí a má oveľa lepšiu konzistenciu.
- 2
Vyklopíme ho z utierky a sformujeme do guľatého (bochníkového) tvaru. Obalíme ho v posekaných mandliach.
- 3
Môžeme (ale nemusíme) dať piecť pri 150 stupňoch na 90 minút.
Tiež syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Tebi