Zapekané tortily taquitos fotorecept
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
10 ks |
|
330 g |
|
120 g |
|
1 ks (alebo 2 šalotky) |
|
200 g uvarená |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
hrsť (petržlenová vňať, bazalka, tymian, šalvia, rozmarín, kapucínka a púpava zo záhrady) |
|
2 PL |
|
|
|
(vegánsky parmezán) |
|
|
Postup
-
1
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
- 2
Plnka: Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Pridáme nastrúhanú mrkvu, ktorú spolu s cibuľkou ešte chvíľku osmažíme, aby chytila zlatistý nádych. Pridáme kurkumu, mletú papriku, soľ a minútku ešte restujeme. Potom pridáme vodu a uvarenú šošovicu. Zmes dobre premiešame a varíme ešte 5 minút za občasného miešania. Pridáme rastlinné mlieko, vidličkou popučené zemiaky, 100 g nastrúhaného vegánskeho syra a nadrobno nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame a máme hotovú zmes na plnenie tortíl.
- 3
Tortily postupne plníme zmesou.
- 4
Naplnené placky zatočíme a ukladáme do vymastenej zapekacej formy. Povrch placiek zľahka potrieme olejom a posypeme vegmezánom (ak máme) alebo konopnými semienkami. Posýpku možno pokojne vynechať. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút pri spodnom aj vrchnom ohreve.
- 5
Servírujeme spolu s červenou kapustou, so šalátom, s cibuľkou a jogurtom alebo jednoducho s obľúbeným dipom.
Tiež tortily:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu