Zapekané tortily
Zapekané tortily

Zapekané tortily taquitos fotorecept

redakcia - fotkaredakcia, 13. júna 2021
Zapekané tortily taquitos (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

10 ks
330 g
120 g
1 ks (alebo 2 šalotky)
200 g uvarená
100 ml
100 ml
100 g
1 ČL
1 ČL
hrsť (petržlenová vňať, bazalka, tymian, šalvia, rozmarín, kapucínka a púpava zo záhrady)
2 PL
 (vegánsky parmezán)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.

  2. 2

    Plnka: Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Pridáme nastrúhanú mrkvu, ktorú spolu s cibuľkou ešte chvíľku osmažíme, aby chytila zlatistý nádych. Pridáme kurkumu, mletú papriku, soľ a minútku ešte restujeme. Potom pridáme vodu a uvarenú šošovicu. Zmes dobre premiešame a varíme ešte 5 minút za občasného miešania. Pridáme rastlinné mlieko, vidličkou popučené zemiaky, 100 g nastrúhaného vegánskeho syra a nadrobno nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame a máme hotovú zmes na plnenie tortíl.

    Zapekané tortily taquitos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortily postupne plníme zmesou.

    Zapekané tortily taquitos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené placky zatočíme a ukladáme do vymastenej zapekacej formy. Povrch placiek zľahka potrieme olejom a posypeme vegmezánom (ak máme) alebo konopnými semienkami. Posýpku možno pokojne vynechať. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút pri spodnom aj vrchnom ohreve.

    Zapekané tortily taquitos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme spolu s červenou kapustou, so šalátom, s cibuľkou a jogurtom alebo jednoducho s obľúbeným dipom.

Diskusia k receptu