Drobné slané i sladké pečivo z jedného cesta
Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 3. júna 2021
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 3. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Maslo schladíme tak, aby sa dalo strúhať. Nastrúhané maslo zmiešame s nátierkovým syrom a obidvoma druhmi múky. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky. Na sladké pečivo dáme do stredu kúsok tuhého džemu alebo ovocia, slané posypeme semiačkami – tekvicovými a slnečnicovými.
- 3
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 12 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov s ventilátorom alebo asi 20 minút bez neho. Dĺžka pečenia však závisí od konkrétnej rúry a veľkosti pečiva.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu