Drobné pečivo
Drobné pečivo

Drobné slané i sladké pečivo z jedného cesta

Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 3. júna 2021
Drobné slané i sladké pečivo z jedného cesta
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g (napr. Philadelphia)
220 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo schladíme tak, aby sa dalo strúhať. Nastrúhané maslo zmiešame s nátierkovým syrom a obidvoma druhmi múky. Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky. Na sladké pečivo dáme do stredu kúsok tuhého džemu alebo ovocia, slané posypeme semiačkami – tekvicovými a slnečnicovými.

  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 12 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov s ventilátorom alebo asi 20 minút bez neho. Dĺžka pečenia však závisí od konkrétnej rúry a veľkosti pečiva.

Diskusia k receptu