Vegánska treska
Vegánska treska

Vegánska treska

Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 10. júna 2021
Vegánska treska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
250 g uvarený
6 ks stredne veľké
1 ks (asi 80 g)
1 ks
2 PL
2 PL
10 PL
1/2 plátka
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Slnečnicové semienka necháme cez noc namočené vo vode. Alebo aspoň dve hodiny, ale v tom prípade ich zalejeme vriacou vodou.

  2. 2

    Nadrobno nakrájame cibuľku, kyslé uhorky a nastrúhame očistenú mrkvu. Uvarený cícer popučíme vidličkou.

  3. 3

    Slnečnicové semienka rozmixujeme do hladka a pridáme všetky ostatné ingrediencie vrátane riasy, ktorú do „tresky” nastriháme na menšie kúsky.

  4. 4

    Zmes necháme aspoň dve hodiny odležať v chladničke, aby sa prepojili všetky chute, a hlavne aby jej riasa mohla odovzdať svoju arómu.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík aj suroviny se mi líbí hmm
1x zahra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia