Vegánska treska
Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 10. júna 2021
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 10. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
200 g |
|
250 g uvarený |
|
6 ks stredne veľké |
|
1 ks (asi 80 g) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
10 PL |
|
1/2 plátka |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Slnečnicové semienka necháme cez noc namočené vo vode. Alebo aspoň dve hodiny, ale v tom prípade ich zalejeme vriacou vodou.
- 2
Nadrobno nakrájame cibuľku, kyslé uhorky a nastrúhame očistenú mrkvu. Uvarený cícer popučíme vidličkou.
- 3
Slnečnicové semienka rozmixujeme do hladka a pridáme všetky ostatné ingrediencie vrátane riasy, ktorú do „tresky” nastriháme na menšie kúsky.
- 4
Zmes necháme aspoň dve hodiny odležať v chladničke, aby sa prepojili všetky chute, a hlavne aby jej riasa mohla odovzdať svoju arómu.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu