Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.
Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....
Plnené rajčiaky
Umyté rajčiaky vodorovne rozkrojíme asi v tretine. Z väčšej časti vydlabeme dužinu so semiačkami.
Grilované cukety so zeleninou
Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...
Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom
Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...
Voňavý balíček s koreninovým maslom
Cukety umyjeme, očistíme a nakrájame na asi 1, 5 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme a...
Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.
Grilované hlivy
Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...
Hríby v alobale
Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
Šťuka na rasci
Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme zomletou rascou a vnútornú...
Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Zemiakové langoše
Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...
Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....
Pudingovo– smotanový koláč
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...
Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.
Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
Maďarská bábovka „töki kuglóf“
Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.
Vanilkovo– čokoládový zákusok
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.
Tvarohový koláč po maďarsky
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám...
Šomló halušky
Halušky: do roztopeného masla pridáme práškový cukor a vymiešame ho. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, vajíčka a...
Palacinky s višňovou omáčkou
Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť....
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...
Maďarský zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na menšie kocky a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou urestujeme doružova.
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Zemiakové placky na maďarský spôs
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak.
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...
Hliva na maďarský spôsob
Zemiaky v šupke uvaríme nie úplne domäkka. Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....
Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.