
Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

Hubovo–zeleninová polievka
Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

Hubová polievka s krúpami
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

Pstruh na sezame
Pstruha obalíme v rybacej múke a pomaly grilujeme z oboch strán, pred koncom posypeme sezamom a...

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

Zubáč s grilovanou zeleninou
Zubáča obalíme v rybacej múke a ugrilujeme z oboch strán, zeleninu nakrájame na plátky a ugrilujeme...

Rybia misa Petrov zdar
Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...

Kambala s jarnou cibuľkou
Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

Losos na pomarančovej šťave
Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

Pstruh dusený so smotanou
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou
Vyčisteného pstruha posolíme a posypeme korením. Necháme odstáť asi hodinu.

Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Pstruh pečený v alobale
Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou
Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

Kapor pečený s jablkami a chrenom
Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Kapor na citrónoch
Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Pečený kapor s tvrdým syrom
Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...