Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
60 g
30 g
1 ks
40 g
120 g
50 g




Postup

  1. 1

    Očistený, umytý karfiol dáme variť do osolenej vriacej vody do polomäkka. Povarený karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. Rozobraný na väčšie ružičky obalíme najskôr v hladkej múke a potom v hmote, ktorú si pripravíme z mlieka, rozšľahaného vajca, múky, strúhanky a nastrúhaného syra.

  2. 2

    Obalený karfiol pomaly vyprážame na rozohriatom tuku dozlatista. Hotový karfiol podávame preliaty pažítkovou omáčkou: pripravíme ju z tatárskej omáčky, do ktorej nakrájame čerstvú pažítku podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Náš tip: Takto pripravený karfiol bude krehký a chutiť bude nielen po zelenine, ale aj po syre, v ktorom bol obalený.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
hm, škoda, že som nevidela tento recept skôr. Akurát som včera robila karfiol. S tým syrom je to zaujímavé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia