Foto: Pravda: Ivan Majerský
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený, umytý karfiol dáme variť do osolenej vriacej vody do polomäkka. Povarený karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. Rozobraný na väčšie ružičky obalíme najskôr v hladkej múke a potom v hmote, ktorú si pripravíme z mlieka, rozšľahaného vajca, múky, strúhanky a nastrúhaného syra.
- 2
Obalený karfiol pomaly vyprážame na rozohriatom tuku dozlatista. Hotový karfiol podávame preliaty pažítkovou omáčkou: pripravíme ju z tatárskej omáčky, do ktorej nakrájame čerstvú pažítku podľa vlastnej chuti.
- 3
Náš tip: Takto pripravený karfiol bude krehký a chutiť bude nielen po zelenine, ale aj po syre, v ktorom bol obalený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu