Karfiolový paprikáš

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Karfiolový paprikáš
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 dl
10 g
 štipka
2 dl
100 g
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predvarený karfiol pokrájame na väčšie kocky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájaný karfiol, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a podlejeme vývarom. Krátko povaríme, zo smotany a solamylu pripravíme jemnú hladkú zátrepku a podľa potreby postupne pridávame ku karfiolu.

  2. 2

    Krátko povaríme, ochutíme muškátovým orechom a nakoniec zjemníme maslom.

  3. 3

    Náš tip: Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.

Diskusia k receptu