Foto: Pravda: Ivan Majerský
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Predvarený karfiol pokrájame na väčšie kocky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájaný karfiol, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a podlejeme vývarom. Krátko povaríme, zo smotany a solamylu pripravíme jemnú hladkú zátrepku a podľa potreby postupne pridávame ku karfiolu.
- 2
Krátko povaríme, ochutíme muškátovým orechom a nakoniec zjemníme maslom.
- 3
Náš tip: Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu