Foto: Pravda: Ivan Majerský
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
porcie
príprava
na 60 °C
Postup
-
1
Kačacie stehná pomaly varíme na miernom plameni ponorené v kačacom alebo husacom tuku pri 50 – 60 °C približne 5 hodín, kým mäso nie je úplne mäkké a oddeľuje sa od kosti (tzv. confit). Mäso oberieme, zbavíme kože a chvíľu restujeme na panvici, kde ho mierne osolíme a okoreníme. Mango nakrájame na malé rezančeky a pridáme k mierne vychladeným stehnám.
- 2
Premiešavame zľahka, aby sa všetky chute spojili. Vychladenú šalátovú zmes dáme do misky a navrch položíme kačaciu zmes. Do pohára alebo nádoby s vrchnákom dáme balzamikový ocot a olivový olej. Uzatvoríme a poriadne pretrasieme, kým sa zmes nespojí a nevytvorí hustejší dresing.
- 3
Mierne prekvapkáme šalátové listy a zvyšok odložíme do chladničky. Ozdobíme ázijskými rezancami a semiačkami.
- 4
Náš tip: Ak kačicu nebudeme variť, ale piecť, celý proces urýchlime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu