Foto: Pravda: Ivan Majerský
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pekáč vymastíme maslom, na kocky nakrájaný karfiol poukladáme na dno pekáča a naň uložíme nakrájanú šunku. Posypeme strúhaným syrom.
- 2
Vajcia rozšľaháme v smotane a zalejeme nimi karfiol. Všetko dáme na 20 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
- 3
Náš tip: Listy karfiolu netreba vyhadzovať. Možno ich povariť vo vode a tento odvar pridať na zlepšenie chuti do zeleninovej polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu