Postup
-
1
Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).
- 2
Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).
- 3
Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.
- 4
Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).
- 5
Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu