Paštéta z králičej pečene
Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik, krátko podusíme spolu s bobkovým listom a novým korením. Vychladnuté mäso zomelieme, pridáme vajce, soľ, muškátový oriešok, posekanú petržlenovú vňať, smotanu, brandy, mleté farebné korenie.
- 2
Nakoniec jemne premixujeme a pridáme na malé kocky pokrájanú slaninu. Zvyšnou slaninou vyložíme formu, naplníme ju paštétou a necháme variť 50 minút v pare.
- 3
Z 30 g cukru pripravíme svetlý karamel, zalejeme ho vodou a necháme povariť, pridáme nakrájane hrušky a varíme do mäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu