Paštéta z králičej pečene

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Paštéta z králičej pečene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

Paštéta:
400 g
200 g
100 g
1 ks
80 g, bez kože
50 cl




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik, krátko podusíme spolu s bobkovým listom a novým korením. Vychladnuté mäso zomelieme, pridáme vajce, soľ, muškátový oriešok, posekanú petržlenovú vňať, smotanu, brandy, mleté farebné korenie.

  2. 2

    Nakoniec jemne premixujeme a pridáme na malé kocky pokrájanú slaninu. Zvyšnou slaninou vyložíme formu, naplníme ju paštétou a necháme variť 50 minút v pare.

  3. 3

    Z 30 g cukru pripravíme svetlý karamel, zalejeme ho vodou a necháme povariť, pridáme nakrájane hrušky a varíme do mäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

vcelka
Mne sa veľmi páčia takéto recepty. Sladké je fakticky vždy dobré (aj keď to nemusí dobre vyzerať, držať pokope, alebo sa dať krájať). Ale dať fazónu horšie vyzerajúcim surovinám - v tom je kuchárov grif a vtip...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia