Jahňací hrebienok s whisky dresingom

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Jahňací hrebienok s whisky dresingom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie

Suroviny

500 g
10 g
10 g
0,5 dl
1 KL
1 dl
2000 g + šľachy a orezy z mäsa
100 g
100 g
150 g
10 g
3 ks
10 g
3 dl
50 g
20 g
10 g
Krusta:
 hrubšia




Postup

  1. 1

    Jahňací hrebienok osolíme a okreníme, a v celku opekáme asi tri minúty zo všetkých strán, vložíme do rúry rozpálenej na 180 stupňov na 10 minút. Medzitým na panvici, na ktorej sme restovali mäso, necháme skaramelizovať med, pridáme whisky (opatrne, horí), počkáme, kým sa alkohol vyparí (kým dohorí plameň) a pridáme omáčku demi glace.

  2. 2

    Pripravíme ju tak, že v hrnci orestujeme cibuľu, koreňovú zeleninu, kosti a mäso, nové korenie, bobkový list, zalejeme vínom, pridáme tymian, varíme a necháme zredukovať na polovicu objemu, dolejeme vodou a varíme na strednom ohni aspoň 3 hodiny, kým zelenina a mäso nie sú rozvarené.

  3. 3

    Po dovarení precedíme cez sitko do druhého hrnca, to, čo zostalo v sitku, pretlačíme a opäť varíme do zhustnutia. Na konci ju zjemníme maslom. Po dopečení mäso prelejeme omáčkou.

  4. 4

    Krusta : petržlenovú vňať, hrubšiu strúhanku, cesnak a tymian rozmixujeme, pridáme olivový olej a potierame hrebienok.

Diskusia k receptu

cistinka
Fotka je krásna...len by ma zaujímala tá krusta na hrebienku. Z receptu mi nie je jasné, z čoho je! Je tam len opečený hrebienok, omáčka a postup na demi glace...Bolo by treba to asi doplniť, alebo vymeniť fotku :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia