Losos s vajíčkovou omáčkou a mrkvovým pyré
Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
Postup
-
1
Filety z lososa nakrájame na kocky s hmotnosťou asi 100 g. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetovou šťavou. Opečieme na masle z každej strany cca 3 – 4 minúty.
- 2
Zo zemiakov uvarených spoločne s mrkvou mixovaním pripravíme zemiakovo– mrkvovú kašu, ktorú zjemníme mliekom, kockou masla a dochutíme soľou a korením.
- 3
Vaječné žĺtky vyšľaháme nad parou, postupne pridávame kurkumu, soľ a smotanu na šľahanie a pripravíme jemnú omáčku. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, aby nestratila chuť a vitamíny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu