Losos s vajíčkovou omáčkou a mrkvovým pyré

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Losos s vajíčkovou omáčkou a mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie

Suroviny

800 g
120 g
600 g
0,5 l
125 g
480 g
8 ks
500 g
200 g
1 g




Postup

  1. 1

    Filety z lososa nakrájame na kocky s hmotnosťou asi 100 g. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetovou šťavou. Opečieme na masle z každej strany cca 3 – 4 minúty.

  2. 2

    Zo zemiakov uvarených spoločne s mrkvou mixovaním pripravíme zemiakovo– mrkvovú kašu, ktorú zjemníme mliekom, kockou masla a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Vaječné žĺtky vyšľaháme nad parou, postupne pridávame kurkumu, soľ a smotanu na šľahanie a pripravíme jemnú omáčku. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, aby nestratila chuť a vitamíny.

Diskusia k receptu

cica2
tak toto môže byť velmi dobré!....a nie je to veľa vajec? Teda v postupe sa píšu len žĺtky....a čo je to kurkuma?
vcelka
To je akurát vajec, však sa robí omáčka iba zo žĺtkov. No a z bielok si už potom každý spraví, čo chce - nízkotučnú omeletu, alebo sneh na ozdobu... Jedlo vyzerá veľmi elegantne, a ľahko sa dá zopakovať aj doma.
marienka44
Na obrazku nevidim detailne tu zemiakovo-mrkvovu kasu, bola som na nu zvedava. Tej mrkvy je asi 1:1 k zemiakom. Brokolicu ja nevarim, len parim na paraciku. :-)
vcelka
No však tá zemiakovo-mrkvová kaša je vpravo vedľa omáčky. Má podobnú farbu ako omáčka, preto nie je k nej dosť kontrastná...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia