Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g na steak
30 g
30 g
30 g
1 dl
1 ks
10 g
10 g
0,08 l
30 g




Postup

  1. 1

    Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme, okoreníme, vložíme na plech do rúry na 200 stupňov a pečieme asi 5 minút.

  2. 2

    Steak by mal byť na dotyk pružný. Na panvici zohrejeme omáčku demi glace (recept pri jahňacom rebierku) s najemno nakrájanou papričkou.

  3. 3

    Na ihlu striedavo napicháme rajčiny, papriku, baklažán, cukinu. Osolíme, restujeme zo všetkých strán. Špíz preložíme krížom cez mäso a prelejeme omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia