Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme, okoreníme, vložíme na plech do rúry na 200 stupňov a pečieme asi 5 minút.
- 2
Steak by mal byť na dotyk pružný. Na panvici zohrejeme omáčku demi glace (recept pri jahňacom rebierku) s najemno nakrájanou papričkou.
- 3
Na ihlu striedavo napicháme rajčiny, papriku, baklažán, cukinu. Osolíme, restujeme zo všetkých strán. Špíz preložíme krížom cez mäso a prelejeme omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu