Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 13. apríla 2011
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 13. apríla 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
6-8
porcií
porcií
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú jarnú cibuľku, dochutíme korením a soľou a prešľaháme so smotanou na šľahanie.
- 2
Plnku navrstvíme na lístkové cesto a dovnútra poukladáme ešte štvrtky vajec. Zavinieme, štrúdľu potrieme maslom a vaječným žĺtkom.
- 3
Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Pažítkový krém pripravíme z nasekanej pažítky, citrónovej šťavy a smotany na šľahanie, osolíme a všetko vyšľaháme na hustú penu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu