Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 13. apríla 2011
Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6-8
porcií

Suroviny

400 g, alebo štrúdľové
6 ks
125 g
200 g
100 g
1 g
1 g
15 g
40 g
150 g




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú jarnú cibuľku, dochutíme korením a soľou a prešľaháme so smotanou na šľahanie.

  2. 2

    Plnku navrstvíme na lístkové cesto a dovnútra poukladáme ešte štvrtky vajec. Zavinieme, štrúdľu potrieme maslom a vaječným žĺtkom.

  3. 3

    Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Pažítkový krém pripravíme z nasekanej pažítky, citrónovej šťavy a smotany na šľahanie, osolíme a všetko vyšľaháme na hustú penu.

Diskusia k receptu

pikolko
vyzerá to na ziedenie úžasnne vyskúšam ďakujem
vcelka
Toto je taký ten typický recept, čo ani nevyzerá bohvieako vábne, ale určite chutí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia