Vajíčka v lístkovom župane

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Vajíčka v lístkovom župane
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6-8
porcií

Suroviny

12-16 ks
400 g
125 g
400 g
200 g
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na hniličku. Zavinieme, potrieme maslom a žĺtkom a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov.

  2. 2

    Z čerstvých paradajok, šľahačkovej smotany a cesnaku pripravíme masu, ktorú rozmixujeme a vyšľaháme na penu. Osolíme, okoreníme a dochutíme pretlačeným cesnakom.

  3. 3

    Upečené vajíčka posypeme nastrúhaným oštiepkom alebo preložíme plátkami opečeného oštiepka.

Diskusia k receptu

pupavciatko
vypadá to veľmi fajnovo, dobrý typ na veľkonočné pochúťky, nemusia byť vajíčka podávané vždy len jednoducho uvarené, vďaka