Tehlička z bravčového kolena

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 6. apríla 2011
Tehlička z bravčového kolena
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks veľké (800-1000 g)
300 g
150 g
10 g
10 g
20 g
80 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou a varíme cca 3 hodiny, kým mäso nejde dobre od kosti. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť, vývar odložíme. Obraté mäso nakrájame,dáme do misy, do ktorej pridáme nakrájané kúsky uhorky a na drobné kocky nakrájanú červenú papriku, dôkladne premiešame.

  2. 2

    Druhú misu, resp. formu ako na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby väčší kus vytŕčal zo všetkých strán. Do formy zľahka poukladáme pripravenú zmes. Zalejeme zvyšným vývarom, stačí 1–2 dl.

  3. 3

    Nalejeme ho do formy tak, aby sa dostal všade a aby bola zmes zakrytá. Formou pobúchame, aby sa vývar dostal aj na dno a aby vo forme nezostal vzduch. Vyčnievajúcou fóliou zabalíme huspeninu a rovnomerne ju zaťažíme. Na noc odložíme do chladničky. Podávame s cibuľou a octom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja budem teraz fakt za debila...casto sa stretavam z vyrazom potravinarska folia....no hanbim sa, ale prosim vas...ake je to ta potravinarska folia
@vybusna ja som sa s potravinárskou fóliou prvý krát stretla ešte za hlbokého totáča keď nám ju príbuzní priniesli z kapitalistického západu :-) takže ty to určite poznáš..... používala som ju napr. na zakrytie jedla v miske aby v chladničke nevysychalo, jedlo ktoré zabalíš do fólie môžeš variť, ešte lepšie pariť ale nie piecť v rúre. Je to priesvitná fólia a predáva sa v rolkách.



jezismaaaarja.....ahaaaa...tak jasne..ved to pouzivam, ja som netusila ze sa to tak vola....my to doma volame *priesvitna vec v rolke*