Tehlička z bravčového kolena

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 6. apríla 2011
Tehlička z bravčového kolena
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks veľké (800-1000 g)
300 g
150 g
10 g
10 g
20 g
80 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou a varíme cca 3 hodiny, kým mäso nejde dobre od kosti. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť, vývar odložíme. Obraté mäso nakrájame,dáme do misy, do ktorej pridáme nakrájané kúsky uhorky a na drobné kocky nakrájanú červenú papriku, dôkladne premiešame.

  2. 2

    Druhú misu, resp. formu ako na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby väčší kus vytŕčal zo všetkých strán. Do formy zľahka poukladáme pripravenú zmes. Zalejeme zvyšným vývarom, stačí 1–2 dl.

  3. 3

    Nalejeme ho do formy tak, aby sa dostal všade a aby bola zmes zakrytá. Formou pobúchame, aby sa vývar dostal aj na dno a aby vo forme nezostal vzduch. Vyčnievajúcou fóliou zabalíme huspeninu a rovnomerne ju zaťažíme. Na noc odložíme do chladničky. Podávame s cibuľou a octom.

Diskusia k receptu

vybusna
ja budem teraz fakt za debila...casto sa stretavam z vyrazom potravinarska folia....no hanbim sa, ale prosim vas...ake je to ta potravinarska folia
evusik
@vybusna ja som sa s potravinárskou fóliou prvý krát stretla ešte za hlbokého totáča keď nám ju príbuzní priniesli z kapitalistického západu :-) takže ty to určite poznáš..... používala som ju napr. na zakrytie jedla v miske aby v chladničke nevysychalo, jedlo ktoré zabalíš do fólie môžeš variť, ešte lepšie pariť ale nie piecť v rúre. Je to priesvitná fólia a predáva sa v rolkách.



vybusna
jezismaaaarja.....ahaaaa...tak jasne..ved to pouzivam, ja som netusila ze sa to tak vola....my to doma volame *priesvitna vec v rolke*
elekra
Mňamkovský recept! A fóliu volám "to oné" alebo "priesvitný fras".
vcelka
Je to skrátka fólia. Ale keďže sa s ňou môžu dostať do kontaktu aj potraviny, tak je to potravinárska fólia. Volajte ju familiárne FOLKA (a nech vám pri tom hrá polka)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia