Tehlička z bravčového kolena
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 6. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou a varíme cca 3 hodiny, kým mäso nejde dobre od kosti. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť, vývar odložíme. Obraté mäso nakrájame,dáme do misy, do ktorej pridáme nakrájané kúsky uhorky a na drobné kocky nakrájanú červenú papriku, dôkladne premiešame.
- 2
Druhú misu, resp. formu ako na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby väčší kus vytŕčal zo všetkých strán. Do formy zľahka poukladáme pripravenú zmes. Zalejeme zvyšným vývarom, stačí 1–2 dl.
- 3
Nalejeme ho do formy tak, aby sa dostal všade a aby bola zmes zakrytá. Formou pobúchame, aby sa vývar dostal aj na dno a aby vo forme nezostal vzduch. Vyčnievajúcou fóliou zabalíme huspeninu a rovnomerne ju zaťažíme. Na noc odložíme do chladničky. Podávame s cibuľou a octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu